Nova vest
Fudbal

Sreda, 13.04.2022.

22:55

Liverpul u polufinalu Lige šampiona – častan oproštaj Benfike

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u polufinale Lige šampiona.

Izvor:

Autor:

Liverpul u polufinalu Lige šampiona – častan oproštaj Benfike
Foto: Profimedia

Oni su u revanš meč na "Enfildu" ušli sa dva gola prednosti, te im je i remi na domaćem terenu (3:3) bio dovoljan za prolaz dalje. To je bio prvi nerešeni ishod u 12. međusobnom susretu dve ekipe.

Mnogi su smatrali da će ovaj meč biti čisto otaljavalnje posla za "redse", a naročito nakon gola koji je postigao Ibrahim Konate u 21. minutu.

Identičan start kao i u Lisabonu. Korner za Liverpul, a najviši u skoku je bio letošnja akvizicija iz Lajpciga.

Pune ruke posla su imali pomoćni arbitri na ovom susretu. Kada saberemo priznate i nepriznate golove, bilo ih je dvocifreno. Tako je u 32. minutu kada je Gonsalo Ramos poravnao najpre dosuđen ofsajd.

Pomoćnik glavnog arbirta mu je signalizirao, stekao se utisak da i jeste tako, ali je greška utvrđena nakon konsultacija sa VAR sobom. Iste sreće nije bio Darvin Nunjez nešto pre toga sjajno realizovao napad Benfike "bocnuvši" loptu preko Alisona.

Nadu koja se pojavila kod portugalske ekipe je donekle uspeo da ugasi Roberto Firmino u drugom poluvremenu. Postigao je dva gola, a drugi je bio njegov 20. u Ligi šampiona po čemu se izjednačio sa još jednim legendarnim napadačem Liverpula Fernandom Toresom.

Međutim, ni to nije bilo dovoljno da igrači Benfike odustanu. Rezervista Jaremčuk je izjednačio iako je i njegov gol najpre poništen zbog ofsajda, pa naknadno priznat.

Ista sudbina je zadesila i Nunjeza koji je ovaj put imao više sreće, pa je njegov gol za izjednačenje priznat nakon pregledanja snimka.

Bio je to 29. gol u sezoni za najtraženijeg igrača tog tima, a već u narednom napadu je imao priliku za novi gol. Isprečio se Alison sjajnom odbranom i pitanje je šta bi bilo da je ta lopta ušla.

Ovako, na megdan Viljarealu ide Liverpul. Tim Jirgena Klopa je u ovom dvomeču pokazao da neće poteniti nijednog protivnika, a ne bi ni smeli. Naročito ne ekipu koja je uzela "skalp" Juventusu i Bajernu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu