Nova vest
Fudbal

Petak, 08.04.2022.

18:35

Vidić među 100 najboljih igrača u veku

Nemanja Vidić, bivši kapiten Srbije, Crvene zvezde i Mančester junajteda nalazi se među 100 najboljih igrača u poslednjih sto godina.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Vidić među 100 najboljih igrača u veku
Foto: Profimedia

Reč je o izboru magazina "Four Foor Two" koji je objavio listu "osvajača Zlatnih lopti, višestrukih pobednika i kultnih igrača veka".

Vidić je imao impresivnu igračku karijeru i apsolutno se zasluženo našao na listi na kojoj sve vrvi od velikih fudbalskih imena.

Posebno je imao uspeha sa Mančester junajtedom, čiji je član bio od januara 2006. do maja 2013. godine.

Osvojio je pet titula u Premijer ligi, Ligu šampiona, ukupno 15 trofeja u timu koji je vodio Aleks Ferguson.

Dva puta je bio igrač sezone u Premijer ligi, bio je i igrač sezone u Mančester junajtedu. Iza Vidića, koji je zauzeo 60. mesto, na listi su se našla i imena poput Fabija Kanavara, Paola Maldinija, Alesandra Neste, a tu su i Dejvid Bekam, Kafu, Marselo, Raul, Bastijan Švajnštajger, Vesli Snajder, Huan Roman Rikelme, Fernando Tores, Rajan Gigs, Havijer Zaneti, Rivaldo, Sesk Fabregas.

Ispred njega su igrači kao što su David Vilja, Eden Azar, Roberto Karlos, Pol Skols, Anhel Di Marija...

Njegov partner iz odbrane Mančester junajteda, Rio Ferdinand je na 32. mestu.

Listu Top 10 predvodi Lionel Mesi, drugi je Kristijano Ronaldo, potom idu Andres Inijesta, Ćavi, Ronaldinjo, Zinedin Zidan, Tjeri Anri, Manuel Nojer, Kaka i Luis Suares.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu