Fudbal 49

Petak, 08.04.2022.

18:35

Vidić među 100 najboljih igrača u veku

Nemanja Vidić, bivši kapiten Srbije, Crvene zvezde i Mančester junajteda nalazi se među 100 najboljih igrača u poslednjih sto godina.

Vidiæ meðu 100 najboljih igraèa u veku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

anonymous

pre 2 godine

(Pijani zlotvor, 9. april 2022 02:51)

Razumem šta pokušavaš da kažeš, ali za razliku od Ćavija, koji osim vanserijske pas igre i čuvanja lopte ne može baš da se pohvali svestranošću u igri, Modrić ipak ima malo veći "arsenal", odnosno može da naudi protivničkom timu na više načina.

Solo prodori, "lomljenje" igrača, projektili iz daljine... ja to kod Ćavija nisam video, ali kod Modrića, Džerarda, Pirla i nekih drugih igrača koji igraju istu poziciju jesam. Zbog toga mislim da bi oni više doprineli nekom manjem timu (kao što je Luka doprineo Zrinskom).


(gijon, 9. april 2022 00:31)

Ali zar taj krajnji rezultat, odnosno doprinos igrača, nije najbitniji? Pobeđuje ekipa koja postigne više golova i zbog toga su i nagrade za najbolje igrače (uz par izuzetaka) gotovo uvek dobijali ofanzivni igrači.

A, kao što sam napomenuo iznad, ima igrača na istoj poziciji kao Ćavi, koji su mnogo svestraniji i koji bi u toj istoj Surdulici (gde se nje setih :D) doprineli više i zbog toga ih smatram boljim igračima.

Zamisli Jaju Turea i Buskeca u nekom niželigašu. Ko bi više doprineo, a ista su pozicija? Prosto Buskec zavisi od saigrača, a Ture može sam da napravi štetu. To pokušavam da kažem.

nemanyao

pre 2 godine

Paklen igrač, vrhunski defanzivac. Bez ulaska u teorije zavera,realno da je rođen u Engleskoj pričali bi danas o njemu kao o jednom od ubedljivo najboljih svetskih odbrambenih igrača u istoriji fudbala (što on i jeste)... Svrstavali bi ga rame uz rame uz Bobi Mura, Džekija Čarltona, zatim Bekenbauera, Maldinija i tako to... Ovako, moraće da se zadovolji sa top 50 ili top 100, na žalost

Puh

pre 2 godine

Jel u veku (20om) ili u poslednjih 100 godina? Nije isto.
(Randy Marsh, 8. april 2022 23:37)

A kako moze da bude najbolji u 20. veku kad je covek poceo profesionalnu karijeru i sav ozbiljan fudbal jgrao u 21.? Sta si uopste hteo da pitas? I kako si uopste pronasao smisao u ovom pitanju?

Pijani zlotvor

pre 2 godine

(anonymous, 8. april 2022 20:29) 

Koliko si u pravu, toliko i nisi.
Jasno je da su dinho i henry resetali golmane ali tvoja tvrdnja o xaviju u surdulici je besmislena.
I dat cu ti dobar odgovor 'zasto':
Modric, koji je xavijev klon (a mozda cak i bolji), nije igrao u surdulici... ali je igrao u zrinskom iz mostara a tamo je zavrsio samo zato sto u tom trenu, kao deran od 19-20 god, nije imao mjesta u dinamu jer je tamo igrao niko kranjcar.
Epilog: modric je proglasen za najboljeg igraca bh lige te sezone. :D
Zamisli sto bi on ili xavi radili u hnl/jelen ling long ping pong/premiiiiiJer liiiiiigi bh/ u naponu snage mada nisu gol igraci.
Pa sam xavi u naponu snage, da ne ispadne da reklamiram modrica, mogao bi igrati 1:5 u hnl/jelenu. Strpaj ostale u obranu i napad, sam ce drzati sredinu i to bez da se oznoji. Pa modric je kao klinac doslovno unistavao hnl klubove.
No poanta je da je besmisleno pricati o gol igracima- koliko god oni genijalni bili, sve to ne vrijedi nista ako obrana curi kao titanic.

Shone

brale, pozdrav! Obojica imamo istu crvenu odnosno 'red' krv. :D
Cestitam na jubileju kojeg vi u nisu slavite ovih dana, valjda ce biti neka proslava pa da ulovis neku murinu. :D

Mihajlo

pre 2 godine

Svaka cast Vidicu,Nesti,Maldiniju ali ne moze stoper biti bolji fudbaler od plejmejkera Tadica koji je jedini uz Mesija i Ronaldinja razbio Real na njihovom stadionu u 21.veku,bukvalno se igrao sa kompletnim Realom sa sve Modricem. Jasno je da su najbolji igraci plejmejkeri Ronaldinjo,Mesi,Skols,Gigs,Iniesta,Cavi,Lampard,De Brujne,Snajder,Zidan,Modric,Tadic...kako moze bek biti bolji od mozga tima,jedina dva igraca na svetu koja mogu svojom genijalnoscu da se nadju na toj listi a da nisu plejmejkeri su Ronaldo Brazilac i Anri.

gijon

pre 2 godine

@anonymous

Sve je to ok, ali poređenje sa kraja komentara nema smisla, čisto zbog pozicije na kojoj igraju. Ako staviš Sterlinga ili Adamu Traorea u Surdulicu, više će doprineti rezultatima nego Buskets ili Ćavi ili i sam Vidić. A nijednom čoveku na svetu oni nisu bolji igrači.

voja

pre 2 godine

Gospodo ova lista jako ima smisla ako se gleda iz perspektive Engleza, svi englezi su pogurani na gornji deo liste. To je nesto poput poredjenja Bekama i Mihajlovica, ovaj prvi nemoze da se stavi u istu recenicu sa Mihom u svakom pogledu a najvise u pogledu slobodnih udaraca, ali kad pitate engleze i slicne Bekam je bog slobodniaka a realno nije ni do kolena Sinisi, zapadni marketing i nista vise, ne uzbudjujte se previse :)

?

pre 2 godine

Srbija dva puta šampion sveta 1991 , 2015,šampion Evrope, u rangu sa Urugvajem, Italijom koliko vi komšije imate trofeja hahahaha
(CSKA Moskva, 08. april 2022 21:56)

Ajde sad potraži i vidi koliko tih trofeja imaju Afričke države, a u seniorima dva puta su prošle grupu.

ShoneNI

pre 2 godine

@ Zlotvor

Samo želim da ti uputim pozdrav i iskažem poštovanje, pošto si jedan od onih (ne mnogobrojnih) koji stvarno vole fudbal, a uz to ga i poznaju i znaju šta govore..

Pozdrav iz Niša.

vince carter

pre 2 godine

@Rodjen87 Jedan od gorih komentara,ponavljam ovo je lista za 21 vek,nisam je gledao i te liste nikom nisu iste niti postoji jedna koja odlucuje kakva je situacija zaista. Bez obzira na kom je mestu Kaka,to sto si napisao o njemu je cista nebuloza,pa dovoljno je da pustis njegov highlight pa ces videti mnogo njegovih golova sa 20,30 metera i posle solo prodora. Evo iz glave gol Andrlehtu sa 30 metara u ls,fenemenalan gol Feneru,solo prodori,mnogo njih,najpoznatiji Mancesteru i Argentini. Asistencije Crespu za treci gol u finalu remek delo,asistencija Inzagiju za drugi gol u finalu Ls. Bas si se nalupetao!!

CSKA Moskva

pre 2 godine

Srbija dva puta šampion sveta 1991 , 2015,šampion Evrope, u rangu sa Urugvajem, Italijom koliko vi komšije imate trofeja hahahaha

rodjen 87

pre 2 godine

kaka u prvih 7 svih vremena hahahah maneken armanija, kakav bre kaka, koliko puta je bio najbolji strelac lige nikada, najbolji asistent nikada, najbolju u Brazilu nikada, on je bio marketinski trik milana doveli manekena iz brazila, igrao je u velikom Milanu i Brazilu par godina, nista nije uradio nikakave golove sa 20 30 metara, nista obican maneken, kakav bre fudbaler u prvih 7, Pa jedan Batistuta je milijardama kilometra ispred njega, dosta vise glupiranja.

Марко

pre 2 godine

On nije hteo da igra za Srbiju koji je to igrač bruka i sramota.
(Mirkić, 8. april 2022 19:48)

Немања Видић је најзаслужнији за одлазак на СП 2006. године. Примили смо само један гол у квалификацијама, па смо, иако смо били једна од најнеефикаснијих репрезентација у тим квалификацијама, ипак отишли на СП. И у квалификацијама за СП 2010. је Видић опет био један од најбољих. Репрезентација никада није примила више од два гола у утакмицама у којима је играо Видић.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

(sta reci, 8. april 2022 19:46) 

Ovo nije fer komentar. Vidic je jedan od najboljih stopera 21 stoljeca i kao takav zasluzuje mesto u ovom a i u svakom drugom izboru. Bio je, kao stranac, kapetan manchestera. Ne dolazi iz nogometno (marketinski) atraktivne zemlje, ali je sigurno bolji od ramosa ili pikija koji je cool jer igra za mas un que club i jer trosi shakiru. To sto je cesto plivao 'nema veze'. Ima.
Da, ramos je znao zabijati neke kljucne golove ali isto tako je na redovnoj bazi bio ponizavan od barcinih genijalaca. Maldini je ipak bio druga dimenzija.
Nogomet ne cine samo golovi... i branici i golmani imaju svoje mjesto.
Kad napadac fula sansu, on nije imao inspiracije/lose je odskocila lopta itd... kad branic koji je 89 min sjekao sve napade a jednom ga predribla genij (torres vs vidic npr a pogotovo lovren) on je 'budala'.
Nije fer.
Napad dobija tekme, obrana dobija prvenstva.
Iako se do smrti necu sloziti sa sammerovom i canavarovom zlatnom loptom.
Medjutim u 100 igraca koji su obiljezili igru u zadnjih 20-ak god, mora se nac mjesto za bar 10-ak branica. Vidic je tu potpuno zasluzeno.
Od nasih stopera blizu su mu bili samo robert kovac i tudor koji je mogao igrati i zadnjeg veznog plus sto je bio iznimno opasan u prekidu ali on je imao ozljedu zbog koje je zapravo prestao igrati u 27 il 28 godini.

anonymous

pre 2 godine

Kojom logikom su Xavi, pa i Inijesta ispred Ronaldinja i Anrija?

Jeste trajao malo duže, i bio deo šampionske generacije kako Barselone, tako i Španije, ali reći da je bolji/veći igrač od pomenutog dvojca je smešno.

Xavi, koji verovatno ima najbolji kratak pas svih vremena i nezapamćenu sigurnost na sredini terena, je ipak igrač sistema koji dopunjuje saigrače ali i zavisi od njih, dok druga dvojica mogu sami da donesu pobede (što su nebrojano puta i uradili).

Zamislite situaciju da Ćavija stavite u tim, recimo, Surdulice. Ništa se bitno ne bi promenilo t.j. bili bi loši kao i uvek, dok ako bi to bili Ronaldinjo i Anri na njihovom vrhuncu, uveren sam da bi se nosili i sa večitima, ako ne i bili bolji od njih. U tome je razlika...

Apis

pre 2 godine

Gde je Zola, Badjo, Del Pjero, Vijeri, Madjer, stari Kjeza, Nistelroy, Djovani Elber, Teddy Sheringen, Roy Kin,, Zorz Wea, Roy Makaay, Platini, Kanidja. To su bre bili igraci, kakvi bre ovi. Sta je samo Elber golova dao u Bayernu

anonymous

pre 2 godine

Kojom logikom su Xavi, pa i Inijesta ispred Ronaldinja i Anrija?

Jeste trajao malo duže, i bio deo šampionske generacije kako Barselone, tako i Španije, ali reći da je bolji/veći igrač od pomenutog dvojca je smešno.

Xavi, koji verovatno ima najbolji kratak pas svih vremena i nezapamćenu sigurnost na sredini terena, je ipak igrač sistema koji dopunjuje saigrače ali i zavisi od njih, dok druga dvojica mogu sami da donesu pobede (što su nebrojano puta i uradili).

Zamislite situaciju da Ćavija stavite u tim, recimo, Surdulice. Ništa se bitno ne bi promenilo t.j. bili bi loši kao i uvek, dok ako bi to bili Ronaldinjo i Anri na njihovom vrhuncu, uveren sam da bi se nosili i sa večitima, ako ne i bili bolji od njih. U tome je razlika...

Profesor Okultis

pre 2 godine

Nemanja Vidic,svetski i evropski sampion sa Mancester Junajtedom, pet godina kapitendva puta najbolji igrac premijer lige.Dejan Savicevic evropski sampion sa Milanom, clan kuce slavnih Milana, strelac fenomenalnog gola u finalu LS, nadimak genije. Vladimir Jugovic, svetski i evropski sampion sa Juventusom, strelac odlucujuceg gola za ls,Dejan Stankovic, svetski i evropski sampion sa Interom, clan kuce slavnih Intera. Velibor Vasovic, evropski sampion sa Ajaksom i kapiten Ajaksa. Predrag Mijatovic, svetski i evropski sampion sa Realom, strelac odlucujuceg gola u finalu LS. Branislav Ivanovic, evropski sampion sa Celzijem. To su nasi najtrofejniji fudbaleri. Ipak, meni je najinteresantnija brazilska karijera Dejana Ramba Petkovica,tamo poznatog pod nadimkom "Pet".Rambo je legenda Flamenga iz Rio de Zaneira a igrao je za cetiri velikana brazilskog fudbala: Za Flamengo i Santos koji su bili i svetski i kontinentalni sampioni i za Vasco da Gama i Atletiko Mineiro, sampione juzne Amerike. Osvojio je mnogo trofeja u Brazilu, postigao mnogo vaznih i spektakularnih golova iz igre i slobodnih udaraca. Biran je vise puta u idealni tim prvenstva, svetski je rekorder sa cak devetpostignutih golova iz kornera i na kraju ono najspektakularnijeClan je kuce slavnih slavnih Brazila,kao jedan od samo sedam stranaca i samo tri evropljana. Otisci njegovih stopala su uzeti na brazilskoj Marakani, rame uz rame sa Pelem,Zikom, Bekenbauerom,Mesijem Neverovatno!Preporucio bih o njemu film "O gringo"!

vince carter

pre 2 godine

Lista se odnosi na 21 vek a ne 100 godina. Nisam ni gledao listu ali to je ocigledno kad je Hazard na njoj. Naravno da je Vidic bolji od Ferdinanda. Junajted je bio apsolutno busan pozadi dok Vidic nije dosao. 04,05,06 sampioni Arsenal,Celzi,Celzi. Junajted ispadao u osmini od Porta,Milana i grupnoj fazi 05/06. Vidic je dosao u polu sezoni nakon tog ispadanja. 3 uzastopne titule su osvojili u prve 3 Vidiceve Full sezone,jedna LS,finale i polufinale.

sta reci

pre 2 godine

Vidic ako zna da napimpa loptu nogom vise od 10 puta da bude medju 100 fudbalera u 100 godina?! Ajde da se prica o 100 najboljih centarhalfova pa neka, ali zna se ko igra u napadu a ko u odbrani u fudbalu, ko zna a ko manje zna lopte. Vidic da zna dobro da barata sa loptom, s obzirom na konstituciju igrao bi centarfora... Po ovom kriterijumu Vesa Petrovic je medju 100 najboljih kosarkasa zbog borbenosti i igre u odbrani.

Boxer

pre 2 godine

Moram da se ogradim da razumem da se ukusi razlikuju.. Ali, ako mi neko kaze da su Vilja, Azar i Di Marija ispred Neste, Maldinija i Vidica, on i ja vise necemo pricati o fudbalu..

Mislim

pre 2 godine

Rivaldo 98 mesto sa zlatnom loptom, a npr Eto 15,ili Roony 16 mesto, uz duzno postovanje obojici. Ili zuba Ronaldo 17 a zuba Hannibal 10 mesto. Samo dve npr nebuloze ove liste, a puna ih je lista, nevezano za ukus,nema smisla jednostavno

Kozuki Oden

pre 2 godine

Misljenja sam da je Vidic nas najbolji fudbaler svih vremena i lepo je videti da ga u svetu fudbala cene, ali ovi iz "442" nemaju pojma o fudbalu (mislim na druge igrace na listi i njihove pozicije na istoj)...


P.S. Poslednjih sto godina? S obzirom na imena na listi, pre bih rekao da se misli na 21. vek...

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Od nasih su tu modric i raketa. Vidic apsolutno zasluzeno!
Ako me netko pita- a ne pita- trebalo bi bit mjesta za srnu i ivanovica koji su bili top topova na svojim pozicijama. Plus mandza i dzeko.
Nisam vidio cijelu listu pa ne znam da li je oblak tu. Ako nije- morao bi biti.
Dakle, UVIJEK hard core rivalstvo i prozivanje ali isto tako i potpuna objektivnost.
Pozdrav!

Aleksa

pre 2 godine

ako neko do sada nije shvatio veličinu Nemanje Vidića, samo neka pogleda Harija Megvajera... Nemanja danas da obuje kopačke bio bi duplo bolji od njega...

Boxer

pre 2 godine

Moram da se ogradim da razumem da se ukusi razlikuju.. Ali, ako mi neko kaze da su Vilja, Azar i Di Marija ispred Neste, Maldinija i Vidica, on i ja vise necemo pricati o fudbalu..

Aleksa

pre 2 godine

ako neko do sada nije shvatio veličinu Nemanje Vidića, samo neka pogleda Harija Megvajera... Nemanja danas da obuje kopačke bio bi duplo bolji od njega...

Mislim

pre 2 godine

Rivaldo 98 mesto sa zlatnom loptom, a npr Eto 15,ili Roony 16 mesto, uz duzno postovanje obojici. Ili zuba Ronaldo 17 a zuba Hannibal 10 mesto. Samo dve npr nebuloze ove liste, a puna ih je lista, nevezano za ukus,nema smisla jednostavno

Kozuki Oden

pre 2 godine

Misljenja sam da je Vidic nas najbolji fudbaler svih vremena i lepo je videti da ga u svetu fudbala cene, ali ovi iz "442" nemaju pojma o fudbalu (mislim na druge igrace na listi i njihove pozicije na istoj)...


P.S. Poslednjih sto godina? S obzirom na imena na listi, pre bih rekao da se misli na 21. vek...

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Od nasih su tu modric i raketa. Vidic apsolutno zasluzeno!
Ako me netko pita- a ne pita- trebalo bi bit mjesta za srnu i ivanovica koji su bili top topova na svojim pozicijama. Plus mandza i dzeko.
Nisam vidio cijelu listu pa ne znam da li je oblak tu. Ako nije- morao bi biti.
Dakle, UVIJEK hard core rivalstvo i prozivanje ali isto tako i potpuna objektivnost.
Pozdrav!

Profesor Okultis

pre 2 godine

Nemanja Vidic,svetski i evropski sampion sa Mancester Junajtedom, pet godina kapitendva puta najbolji igrac premijer lige.Dejan Savicevic evropski sampion sa Milanom, clan kuce slavnih Milana, strelac fenomenalnog gola u finalu LS, nadimak genije. Vladimir Jugovic, svetski i evropski sampion sa Juventusom, strelac odlucujuceg gola za ls,Dejan Stankovic, svetski i evropski sampion sa Interom, clan kuce slavnih Intera. Velibor Vasovic, evropski sampion sa Ajaksom i kapiten Ajaksa. Predrag Mijatovic, svetski i evropski sampion sa Realom, strelac odlucujuceg gola u finalu LS. Branislav Ivanovic, evropski sampion sa Celzijem. To su nasi najtrofejniji fudbaleri. Ipak, meni je najinteresantnija brazilska karijera Dejana Ramba Petkovica,tamo poznatog pod nadimkom "Pet".Rambo je legenda Flamenga iz Rio de Zaneira a igrao je za cetiri velikana brazilskog fudbala: Za Flamengo i Santos koji su bili i svetski i kontinentalni sampioni i za Vasco da Gama i Atletiko Mineiro, sampione juzne Amerike. Osvojio je mnogo trofeja u Brazilu, postigao mnogo vaznih i spektakularnih golova iz igre i slobodnih udaraca. Biran je vise puta u idealni tim prvenstva, svetski je rekorder sa cak devetpostignutih golova iz kornera i na kraju ono najspektakularnijeClan je kuce slavnih slavnih Brazila,kao jedan od samo sedam stranaca i samo tri evropljana. Otisci njegovih stopala su uzeti na brazilskoj Marakani, rame uz rame sa Pelem,Zikom, Bekenbauerom,Mesijem Neverovatno!Preporucio bih o njemu film "O gringo"!

vince carter

pre 2 godine

Lista se odnosi na 21 vek a ne 100 godina. Nisam ni gledao listu ali to je ocigledno kad je Hazard na njoj. Naravno da je Vidic bolji od Ferdinanda. Junajted je bio apsolutno busan pozadi dok Vidic nije dosao. 04,05,06 sampioni Arsenal,Celzi,Celzi. Junajted ispadao u osmini od Porta,Milana i grupnoj fazi 05/06. Vidic je dosao u polu sezoni nakon tog ispadanja. 3 uzastopne titule su osvojili u prve 3 Vidiceve Full sezone,jedna LS,finale i polufinale.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

(sta reci, 8. april 2022 19:46) 

Ovo nije fer komentar. Vidic je jedan od najboljih stopera 21 stoljeca i kao takav zasluzuje mesto u ovom a i u svakom drugom izboru. Bio je, kao stranac, kapetan manchestera. Ne dolazi iz nogometno (marketinski) atraktivne zemlje, ali je sigurno bolji od ramosa ili pikija koji je cool jer igra za mas un que club i jer trosi shakiru. To sto je cesto plivao 'nema veze'. Ima.
Da, ramos je znao zabijati neke kljucne golove ali isto tako je na redovnoj bazi bio ponizavan od barcinih genijalaca. Maldini je ipak bio druga dimenzija.
Nogomet ne cine samo golovi... i branici i golmani imaju svoje mjesto.
Kad napadac fula sansu, on nije imao inspiracije/lose je odskocila lopta itd... kad branic koji je 89 min sjekao sve napade a jednom ga predribla genij (torres vs vidic npr a pogotovo lovren) on je 'budala'.
Nije fer.
Napad dobija tekme, obrana dobija prvenstva.
Iako se do smrti necu sloziti sa sammerovom i canavarovom zlatnom loptom.
Medjutim u 100 igraca koji su obiljezili igru u zadnjih 20-ak god, mora se nac mjesto za bar 10-ak branica. Vidic je tu potpuno zasluzeno.
Od nasih stopera blizu su mu bili samo robert kovac i tudor koji je mogao igrati i zadnjeg veznog plus sto je bio iznimno opasan u prekidu ali on je imao ozljedu zbog koje je zapravo prestao igrati u 27 il 28 godini.

Марко

pre 2 godine

On nije hteo da igra za Srbiju koji je to igrač bruka i sramota.
(Mirkić, 8. april 2022 19:48)

Немања Видић је најзаслужнији за одлазак на СП 2006. године. Примили смо само један гол у квалификацијама, па смо, иако смо били једна од најнеефикаснијих репрезентација у тим квалификацијама, ипак отишли на СП. И у квалификацијама за СП 2010. је Видић опет био један од најбољих. Репрезентација никада није примила више од два гола у утакмицама у којима је играо Видић.

Apis

pre 2 godine

Gde je Zola, Badjo, Del Pjero, Vijeri, Madjer, stari Kjeza, Nistelroy, Djovani Elber, Teddy Sheringen, Roy Kin,, Zorz Wea, Roy Makaay, Platini, Kanidja. To su bre bili igraci, kakvi bre ovi. Sta je samo Elber golova dao u Bayernu

anonymous

pre 2 godine

Kojom logikom su Xavi, pa i Inijesta ispred Ronaldinja i Anrija?

Jeste trajao malo duže, i bio deo šampionske generacije kako Barselone, tako i Španije, ali reći da je bolji/veći igrač od pomenutog dvojca je smešno.

Xavi, koji verovatno ima najbolji kratak pas svih vremena i nezapamćenu sigurnost na sredini terena, je ipak igrač sistema koji dopunjuje saigrače ali i zavisi od njih, dok druga dvojica mogu sami da donesu pobede (što su nebrojano puta i uradili).

Zamislite situaciju da Ćavija stavite u tim, recimo, Surdulice. Ništa se bitno ne bi promenilo t.j. bili bi loši kao i uvek, dok ako bi to bili Ronaldinjo i Anri na njihovom vrhuncu, uveren sam da bi se nosili i sa večitima, ako ne i bili bolji od njih. U tome je razlika...

anonymous

pre 2 godine

Kojom logikom su Xavi, pa i Inijesta ispred Ronaldinja i Anrija?

Jeste trajao malo duže, i bio deo šampionske generacije kako Barselone, tako i Španije, ali reći da je bolji/veći igrač od pomenutog dvojca je smešno.

Xavi, koji verovatno ima najbolji kratak pas svih vremena i nezapamćenu sigurnost na sredini terena, je ipak igrač sistema koji dopunjuje saigrače ali i zavisi od njih, dok druga dvojica mogu sami da donesu pobede (što su nebrojano puta i uradili).

Zamislite situaciju da Ćavija stavite u tim, recimo, Surdulice. Ništa se bitno ne bi promenilo t.j. bili bi loši kao i uvek, dok ako bi to bili Ronaldinjo i Anri na njihovom vrhuncu, uveren sam da bi se nosili i sa večitima, ako ne i bili bolji od njih. U tome je razlika...

vince carter

pre 2 godine

@Rodjen87 Jedan od gorih komentara,ponavljam ovo je lista za 21 vek,nisam je gledao i te liste nikom nisu iste niti postoji jedna koja odlucuje kakva je situacija zaista. Bez obzira na kom je mestu Kaka,to sto si napisao o njemu je cista nebuloza,pa dovoljno je da pustis njegov highlight pa ces videti mnogo njegovih golova sa 20,30 metera i posle solo prodora. Evo iz glave gol Andrlehtu sa 30 metara u ls,fenemenalan gol Feneru,solo prodori,mnogo njih,najpoznatiji Mancesteru i Argentini. Asistencije Crespu za treci gol u finalu remek delo,asistencija Inzagiju za drugi gol u finalu Ls. Bas si se nalupetao!!

ShoneNI

pre 2 godine

@ Zlotvor

Samo želim da ti uputim pozdrav i iskažem poštovanje, pošto si jedan od onih (ne mnogobrojnih) koji stvarno vole fudbal, a uz to ga i poznaju i znaju šta govore..

Pozdrav iz Niša.

?

pre 2 godine

Srbija dva puta šampion sveta 1991 , 2015,šampion Evrope, u rangu sa Urugvajem, Italijom koliko vi komšije imate trofeja hahahaha
(CSKA Moskva, 08. april 2022 21:56)

Ajde sad potraži i vidi koliko tih trofeja imaju Afričke države, a u seniorima dva puta su prošle grupu.

sta reci

pre 2 godine

Vidic ako zna da napimpa loptu nogom vise od 10 puta da bude medju 100 fudbalera u 100 godina?! Ajde da se prica o 100 najboljih centarhalfova pa neka, ali zna se ko igra u napadu a ko u odbrani u fudbalu, ko zna a ko manje zna lopte. Vidic da zna dobro da barata sa loptom, s obzirom na konstituciju igrao bi centarfora... Po ovom kriterijumu Vesa Petrovic je medju 100 najboljih kosarkasa zbog borbenosti i igre u odbrani.

voja

pre 2 godine

Gospodo ova lista jako ima smisla ako se gleda iz perspektive Engleza, svi englezi su pogurani na gornji deo liste. To je nesto poput poredjenja Bekama i Mihajlovica, ovaj prvi nemoze da se stavi u istu recenicu sa Mihom u svakom pogledu a najvise u pogledu slobodnih udaraca, ali kad pitate engleze i slicne Bekam je bog slobodniaka a realno nije ni do kolena Sinisi, zapadni marketing i nista vise, ne uzbudjujte se previse :)

nemanyao

pre 2 godine

Paklen igrač, vrhunski defanzivac. Bez ulaska u teorije zavera,realno da je rođen u Engleskoj pričali bi danas o njemu kao o jednom od ubedljivo najboljih svetskih odbrambenih igrača u istoriji fudbala (što on i jeste)... Svrstavali bi ga rame uz rame uz Bobi Mura, Džekija Čarltona, zatim Bekenbauera, Maldinija i tako to... Ovako, moraće da se zadovolji sa top 50 ili top 100, na žalost

CSKA Moskva

pre 2 godine

Srbija dva puta šampion sveta 1991 , 2015,šampion Evrope, u rangu sa Urugvajem, Italijom koliko vi komšije imate trofeja hahahaha

Pijani zlotvor

pre 2 godine

(anonymous, 8. april 2022 20:29) 

Koliko si u pravu, toliko i nisi.
Jasno je da su dinho i henry resetali golmane ali tvoja tvrdnja o xaviju u surdulici je besmislena.
I dat cu ti dobar odgovor 'zasto':
Modric, koji je xavijev klon (a mozda cak i bolji), nije igrao u surdulici... ali je igrao u zrinskom iz mostara a tamo je zavrsio samo zato sto u tom trenu, kao deran od 19-20 god, nije imao mjesta u dinamu jer je tamo igrao niko kranjcar.
Epilog: modric je proglasen za najboljeg igraca bh lige te sezone. :D
Zamisli sto bi on ili xavi radili u hnl/jelen ling long ping pong/premiiiiiJer liiiiiigi bh/ u naponu snage mada nisu gol igraci.
Pa sam xavi u naponu snage, da ne ispadne da reklamiram modrica, mogao bi igrati 1:5 u hnl/jelenu. Strpaj ostale u obranu i napad, sam ce drzati sredinu i to bez da se oznoji. Pa modric je kao klinac doslovno unistavao hnl klubove.
No poanta je da je besmisleno pricati o gol igracima- koliko god oni genijalni bili, sve to ne vrijedi nista ako obrana curi kao titanic.

Shone

brale, pozdrav! Obojica imamo istu crvenu odnosno 'red' krv. :D
Cestitam na jubileju kojeg vi u nisu slavite ovih dana, valjda ce biti neka proslava pa da ulovis neku murinu. :D

rodjen 87

pre 2 godine

kaka u prvih 7 svih vremena hahahah maneken armanija, kakav bre kaka, koliko puta je bio najbolji strelac lige nikada, najbolji asistent nikada, najbolju u Brazilu nikada, on je bio marketinski trik milana doveli manekena iz brazila, igrao je u velikom Milanu i Brazilu par godina, nista nije uradio nikakave golove sa 20 30 metara, nista obican maneken, kakav bre fudbaler u prvih 7, Pa jedan Batistuta je milijardama kilometra ispred njega, dosta vise glupiranja.

Puh

pre 2 godine

Jel u veku (20om) ili u poslednjih 100 godina? Nije isto.
(Randy Marsh, 8. april 2022 23:37)

A kako moze da bude najbolji u 20. veku kad je covek poceo profesionalnu karijeru i sav ozbiljan fudbal jgrao u 21.? Sta si uopste hteo da pitas? I kako si uopste pronasao smisao u ovom pitanju?

gijon

pre 2 godine

@anonymous

Sve je to ok, ali poređenje sa kraja komentara nema smisla, čisto zbog pozicije na kojoj igraju. Ako staviš Sterlinga ili Adamu Traorea u Surdulicu, više će doprineti rezultatima nego Buskets ili Ćavi ili i sam Vidić. A nijednom čoveku na svetu oni nisu bolji igrači.

anonymous

pre 2 godine

(Pijani zlotvor, 9. april 2022 02:51)

Razumem šta pokušavaš da kažeš, ali za razliku od Ćavija, koji osim vanserijske pas igre i čuvanja lopte ne može baš da se pohvali svestranošću u igri, Modrić ipak ima malo veći "arsenal", odnosno može da naudi protivničkom timu na više načina.

Solo prodori, "lomljenje" igrača, projektili iz daljine... ja to kod Ćavija nisam video, ali kod Modrića, Džerarda, Pirla i nekih drugih igrača koji igraju istu poziciju jesam. Zbog toga mislim da bi oni više doprineli nekom manjem timu (kao što je Luka doprineo Zrinskom).


(gijon, 9. april 2022 00:31)

Ali zar taj krajnji rezultat, odnosno doprinos igrača, nije najbitniji? Pobeđuje ekipa koja postigne više golova i zbog toga su i nagrade za najbolje igrače (uz par izuzetaka) gotovo uvek dobijali ofanzivni igrači.

A, kao što sam napomenuo iznad, ima igrača na istoj poziciji kao Ćavi, koji su mnogo svestraniji i koji bi u toj istoj Surdulici (gde se nje setih :D) doprineli više i zbog toga ih smatram boljim igračima.

Zamisli Jaju Turea i Buskeca u nekom niželigašu. Ko bi više doprineo, a ista su pozicija? Prosto Buskec zavisi od saigrača, a Ture može sam da napravi štetu. To pokušavam da kažem.

Mihajlo

pre 2 godine

Svaka cast Vidicu,Nesti,Maldiniju ali ne moze stoper biti bolji fudbaler od plejmejkera Tadica koji je jedini uz Mesija i Ronaldinja razbio Real na njihovom stadionu u 21.veku,bukvalno se igrao sa kompletnim Realom sa sve Modricem. Jasno je da su najbolji igraci plejmejkeri Ronaldinjo,Mesi,Skols,Gigs,Iniesta,Cavi,Lampard,De Brujne,Snajder,Zidan,Modric,Tadic...kako moze bek biti bolji od mozga tima,jedina dva igraca na svetu koja mogu svojom genijalnoscu da se nadju na toj listi a da nisu plejmejkeri su Ronaldo Brazilac i Anri.

sta reci

pre 2 godine

Vidic ako zna da napimpa loptu nogom vise od 10 puta da bude medju 100 fudbalera u 100 godina?! Ajde da se prica o 100 najboljih centarhalfova pa neka, ali zna se ko igra u napadu a ko u odbrani u fudbalu, ko zna a ko manje zna lopte. Vidic da zna dobro da barata sa loptom, s obzirom na konstituciju igrao bi centarfora... Po ovom kriterijumu Vesa Petrovic je medju 100 najboljih kosarkasa zbog borbenosti i igre u odbrani.

rodjen 87

pre 2 godine

kaka u prvih 7 svih vremena hahahah maneken armanija, kakav bre kaka, koliko puta je bio najbolji strelac lige nikada, najbolji asistent nikada, najbolju u Brazilu nikada, on je bio marketinski trik milana doveli manekena iz brazila, igrao je u velikom Milanu i Brazilu par godina, nista nije uradio nikakave golove sa 20 30 metara, nista obican maneken, kakav bre fudbaler u prvih 7, Pa jedan Batistuta je milijardama kilometra ispred njega, dosta vise glupiranja.

CSKA Moskva

pre 2 godine

Srbija dva puta šampion sveta 1991 , 2015,šampion Evrope, u rangu sa Urugvajem, Italijom koliko vi komšije imate trofeja hahahaha

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Od nasih su tu modric i raketa. Vidic apsolutno zasluzeno!
Ako me netko pita- a ne pita- trebalo bi bit mjesta za srnu i ivanovica koji su bili top topova na svojim pozicijama. Plus mandza i dzeko.
Nisam vidio cijelu listu pa ne znam da li je oblak tu. Ako nije- morao bi biti.
Dakle, UVIJEK hard core rivalstvo i prozivanje ali isto tako i potpuna objektivnost.
Pozdrav!

Aleksa

pre 2 godine

ako neko do sada nije shvatio veličinu Nemanje Vidića, samo neka pogleda Harija Megvajera... Nemanja danas da obuje kopačke bio bi duplo bolji od njega...

Boxer

pre 2 godine

Moram da se ogradim da razumem da se ukusi razlikuju.. Ali, ako mi neko kaze da su Vilja, Azar i Di Marija ispred Neste, Maldinija i Vidica, on i ja vise necemo pricati o fudbalu..

anonymous

pre 2 godine

Kojom logikom su Xavi, pa i Inijesta ispred Ronaldinja i Anrija?

Jeste trajao malo duže, i bio deo šampionske generacije kako Barselone, tako i Španije, ali reći da je bolji/veći igrač od pomenutog dvojca je smešno.

Xavi, koji verovatno ima najbolji kratak pas svih vremena i nezapamćenu sigurnost na sredini terena, je ipak igrač sistema koji dopunjuje saigrače ali i zavisi od njih, dok druga dvojica mogu sami da donesu pobede (što su nebrojano puta i uradili).

Zamislite situaciju da Ćavija stavite u tim, recimo, Surdulice. Ništa se bitno ne bi promenilo t.j. bili bi loši kao i uvek, dok ako bi to bili Ronaldinjo i Anri na njihovom vrhuncu, uveren sam da bi se nosili i sa večitima, ako ne i bili bolji od njih. U tome je razlika...

Mihajlo

pre 2 godine

Svaka cast Vidicu,Nesti,Maldiniju ali ne moze stoper biti bolji fudbaler od plejmejkera Tadica koji je jedini uz Mesija i Ronaldinja razbio Real na njihovom stadionu u 21.veku,bukvalno se igrao sa kompletnim Realom sa sve Modricem. Jasno je da su najbolji igraci plejmejkeri Ronaldinjo,Mesi,Skols,Gigs,Iniesta,Cavi,Lampard,De Brujne,Snajder,Zidan,Modric,Tadic...kako moze bek biti bolji od mozga tima,jedina dva igraca na svetu koja mogu svojom genijalnoscu da se nadju na toj listi a da nisu plejmejkeri su Ronaldo Brazilac i Anri.

anonymous

pre 2 godine

Kojom logikom su Xavi, pa i Inijesta ispred Ronaldinja i Anrija?

Jeste trajao malo duže, i bio deo šampionske generacije kako Barselone, tako i Španije, ali reći da je bolji/veći igrač od pomenutog dvojca je smešno.

Xavi, koji verovatno ima najbolji kratak pas svih vremena i nezapamćenu sigurnost na sredini terena, je ipak igrač sistema koji dopunjuje saigrače ali i zavisi od njih, dok druga dvojica mogu sami da donesu pobede (što su nebrojano puta i uradili).

Zamislite situaciju da Ćavija stavite u tim, recimo, Surdulice. Ništa se bitno ne bi promenilo t.j. bili bi loši kao i uvek, dok ako bi to bili Ronaldinjo i Anri na njihovom vrhuncu, uveren sam da bi se nosili i sa večitima, ako ne i bili bolji od njih. U tome je razlika...

Apis

pre 2 godine

Gde je Zola, Badjo, Del Pjero, Vijeri, Madjer, stari Kjeza, Nistelroy, Djovani Elber, Teddy Sheringen, Roy Kin,, Zorz Wea, Roy Makaay, Platini, Kanidja. To su bre bili igraci, kakvi bre ovi. Sta je samo Elber golova dao u Bayernu

Kozuki Oden

pre 2 godine

Misljenja sam da je Vidic nas najbolji fudbaler svih vremena i lepo je videti da ga u svetu fudbala cene, ali ovi iz "442" nemaju pojma o fudbalu (mislim na druge igrace na listi i njihove pozicije na istoj)...


P.S. Poslednjih sto godina? S obzirom na imena na listi, pre bih rekao da se misli na 21. vek...

Pijani zlotvor

pre 2 godine

(sta reci, 8. april 2022 19:46) 

Ovo nije fer komentar. Vidic je jedan od najboljih stopera 21 stoljeca i kao takav zasluzuje mesto u ovom a i u svakom drugom izboru. Bio je, kao stranac, kapetan manchestera. Ne dolazi iz nogometno (marketinski) atraktivne zemlje, ali je sigurno bolji od ramosa ili pikija koji je cool jer igra za mas un que club i jer trosi shakiru. To sto je cesto plivao 'nema veze'. Ima.
Da, ramos je znao zabijati neke kljucne golove ali isto tako je na redovnoj bazi bio ponizavan od barcinih genijalaca. Maldini je ipak bio druga dimenzija.
Nogomet ne cine samo golovi... i branici i golmani imaju svoje mjesto.
Kad napadac fula sansu, on nije imao inspiracije/lose je odskocila lopta itd... kad branic koji je 89 min sjekao sve napade a jednom ga predribla genij (torres vs vidic npr a pogotovo lovren) on je 'budala'.
Nije fer.
Napad dobija tekme, obrana dobija prvenstva.
Iako se do smrti necu sloziti sa sammerovom i canavarovom zlatnom loptom.
Medjutim u 100 igraca koji su obiljezili igru u zadnjih 20-ak god, mora se nac mjesto za bar 10-ak branica. Vidic je tu potpuno zasluzeno.
Od nasih stopera blizu su mu bili samo robert kovac i tudor koji je mogao igrati i zadnjeg veznog plus sto je bio iznimno opasan u prekidu ali on je imao ozljedu zbog koje je zapravo prestao igrati u 27 il 28 godini.

Марко

pre 2 godine

On nije hteo da igra za Srbiju koji je to igrač bruka i sramota.
(Mirkić, 8. april 2022 19:48)

Немања Видић је најзаслужнији за одлазак на СП 2006. године. Примили смо само један гол у квалификацијама, па смо, иако смо били једна од најнеефикаснијих репрезентација у тим квалификацијама, ипак отишли на СП. И у квалификацијама за СП 2010. је Видић опет био један од најбољих. Репрезентација никада није примила више од два гола у утакмицама у којима је играо Видић.

Profesor Okultis

pre 2 godine

Nemanja Vidic,svetski i evropski sampion sa Mancester Junajtedom, pet godina kapitendva puta najbolji igrac premijer lige.Dejan Savicevic evropski sampion sa Milanom, clan kuce slavnih Milana, strelac fenomenalnog gola u finalu LS, nadimak genije. Vladimir Jugovic, svetski i evropski sampion sa Juventusom, strelac odlucujuceg gola za ls,Dejan Stankovic, svetski i evropski sampion sa Interom, clan kuce slavnih Intera. Velibor Vasovic, evropski sampion sa Ajaksom i kapiten Ajaksa. Predrag Mijatovic, svetski i evropski sampion sa Realom, strelac odlucujuceg gola u finalu LS. Branislav Ivanovic, evropski sampion sa Celzijem. To su nasi najtrofejniji fudbaleri. Ipak, meni je najinteresantnija brazilska karijera Dejana Ramba Petkovica,tamo poznatog pod nadimkom "Pet".Rambo je legenda Flamenga iz Rio de Zaneira a igrao je za cetiri velikana brazilskog fudbala: Za Flamengo i Santos koji su bili i svetski i kontinentalni sampioni i za Vasco da Gama i Atletiko Mineiro, sampione juzne Amerike. Osvojio je mnogo trofeja u Brazilu, postigao mnogo vaznih i spektakularnih golova iz igre i slobodnih udaraca. Biran je vise puta u idealni tim prvenstva, svetski je rekorder sa cak devetpostignutih golova iz kornera i na kraju ono najspektakularnijeClan je kuce slavnih slavnih Brazila,kao jedan od samo sedam stranaca i samo tri evropljana. Otisci njegovih stopala su uzeti na brazilskoj Marakani, rame uz rame sa Pelem,Zikom, Bekenbauerom,Mesijem Neverovatno!Preporucio bih o njemu film "O gringo"!

?

pre 2 godine

Srbija dva puta šampion sveta 1991 , 2015,šampion Evrope, u rangu sa Urugvajem, Italijom koliko vi komšije imate trofeja hahahaha
(CSKA Moskva, 08. april 2022 21:56)

Ajde sad potraži i vidi koliko tih trofeja imaju Afričke države, a u seniorima dva puta su prošle grupu.

voja

pre 2 godine

Gospodo ova lista jako ima smisla ako se gleda iz perspektive Engleza, svi englezi su pogurani na gornji deo liste. To je nesto poput poredjenja Bekama i Mihajlovica, ovaj prvi nemoze da se stavi u istu recenicu sa Mihom u svakom pogledu a najvise u pogledu slobodnih udaraca, ali kad pitate engleze i slicne Bekam je bog slobodniaka a realno nije ni do kolena Sinisi, zapadni marketing i nista vise, ne uzbudjujte se previse :)

vince carter

pre 2 godine

Lista se odnosi na 21 vek a ne 100 godina. Nisam ni gledao listu ali to je ocigledno kad je Hazard na njoj. Naravno da je Vidic bolji od Ferdinanda. Junajted je bio apsolutno busan pozadi dok Vidic nije dosao. 04,05,06 sampioni Arsenal,Celzi,Celzi. Junajted ispadao u osmini od Porta,Milana i grupnoj fazi 05/06. Vidic je dosao u polu sezoni nakon tog ispadanja. 3 uzastopne titule su osvojili u prve 3 Vidiceve Full sezone,jedna LS,finale i polufinale.

Mislim

pre 2 godine

Rivaldo 98 mesto sa zlatnom loptom, a npr Eto 15,ili Roony 16 mesto, uz duzno postovanje obojici. Ili zuba Ronaldo 17 a zuba Hannibal 10 mesto. Samo dve npr nebuloze ove liste, a puna ih je lista, nevezano za ukus,nema smisla jednostavno

ShoneNI

pre 2 godine

@ Zlotvor

Samo želim da ti uputim pozdrav i iskažem poštovanje, pošto si jedan od onih (ne mnogobrojnih) koji stvarno vole fudbal, a uz to ga i poznaju i znaju šta govore..

Pozdrav iz Niša.

Puh

pre 2 godine

Jel u veku (20om) ili u poslednjih 100 godina? Nije isto.
(Randy Marsh, 8. april 2022 23:37)

A kako moze da bude najbolji u 20. veku kad je covek poceo profesionalnu karijeru i sav ozbiljan fudbal jgrao u 21.? Sta si uopste hteo da pitas? I kako si uopste pronasao smisao u ovom pitanju?

gijon

pre 2 godine

@anonymous

Sve je to ok, ali poređenje sa kraja komentara nema smisla, čisto zbog pozicije na kojoj igraju. Ako staviš Sterlinga ili Adamu Traorea u Surdulicu, više će doprineti rezultatima nego Buskets ili Ćavi ili i sam Vidić. A nijednom čoveku na svetu oni nisu bolji igrači.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

(anonymous, 8. april 2022 20:29) 

Koliko si u pravu, toliko i nisi.
Jasno je da su dinho i henry resetali golmane ali tvoja tvrdnja o xaviju u surdulici je besmislena.
I dat cu ti dobar odgovor 'zasto':
Modric, koji je xavijev klon (a mozda cak i bolji), nije igrao u surdulici... ali je igrao u zrinskom iz mostara a tamo je zavrsio samo zato sto u tom trenu, kao deran od 19-20 god, nije imao mjesta u dinamu jer je tamo igrao niko kranjcar.
Epilog: modric je proglasen za najboljeg igraca bh lige te sezone. :D
Zamisli sto bi on ili xavi radili u hnl/jelen ling long ping pong/premiiiiiJer liiiiiigi bh/ u naponu snage mada nisu gol igraci.
Pa sam xavi u naponu snage, da ne ispadne da reklamiram modrica, mogao bi igrati 1:5 u hnl/jelenu. Strpaj ostale u obranu i napad, sam ce drzati sredinu i to bez da se oznoji. Pa modric je kao klinac doslovno unistavao hnl klubove.
No poanta je da je besmisleno pricati o gol igracima- koliko god oni genijalni bili, sve to ne vrijedi nista ako obrana curi kao titanic.

Shone

brale, pozdrav! Obojica imamo istu crvenu odnosno 'red' krv. :D
Cestitam na jubileju kojeg vi u nisu slavite ovih dana, valjda ce biti neka proslava pa da ulovis neku murinu. :D

anonymous

pre 2 godine

(Pijani zlotvor, 9. april 2022 02:51)

Razumem šta pokušavaš da kažeš, ali za razliku od Ćavija, koji osim vanserijske pas igre i čuvanja lopte ne može baš da se pohvali svestranošću u igri, Modrić ipak ima malo veći "arsenal", odnosno može da naudi protivničkom timu na više načina.

Solo prodori, "lomljenje" igrača, projektili iz daljine... ja to kod Ćavija nisam video, ali kod Modrića, Džerarda, Pirla i nekih drugih igrača koji igraju istu poziciju jesam. Zbog toga mislim da bi oni više doprineli nekom manjem timu (kao što je Luka doprineo Zrinskom).


(gijon, 9. april 2022 00:31)

Ali zar taj krajnji rezultat, odnosno doprinos igrača, nije najbitniji? Pobeđuje ekipa koja postigne više golova i zbog toga su i nagrade za najbolje igrače (uz par izuzetaka) gotovo uvek dobijali ofanzivni igrači.

A, kao što sam napomenuo iznad, ima igrača na istoj poziciji kao Ćavi, koji su mnogo svestraniji i koji bi u toj istoj Surdulici (gde se nje setih :D) doprineli više i zbog toga ih smatram boljim igračima.

Zamisli Jaju Turea i Buskeca u nekom niželigašu. Ko bi više doprineo, a ista su pozicija? Prosto Buskec zavisi od saigrača, a Ture može sam da napravi štetu. To pokušavam da kažem.

vince carter

pre 2 godine

@Rodjen87 Jedan od gorih komentara,ponavljam ovo je lista za 21 vek,nisam je gledao i te liste nikom nisu iste niti postoji jedna koja odlucuje kakva je situacija zaista. Bez obzira na kom je mestu Kaka,to sto si napisao o njemu je cista nebuloza,pa dovoljno je da pustis njegov highlight pa ces videti mnogo njegovih golova sa 20,30 metera i posle solo prodora. Evo iz glave gol Andrlehtu sa 30 metara u ls,fenemenalan gol Feneru,solo prodori,mnogo njih,najpoznatiji Mancesteru i Argentini. Asistencije Crespu za treci gol u finalu remek delo,asistencija Inzagiju za drugi gol u finalu Ls. Bas si se nalupetao!!

nemanyao

pre 2 godine

Paklen igrač, vrhunski defanzivac. Bez ulaska u teorije zavera,realno da je rođen u Engleskoj pričali bi danas o njemu kao o jednom od ubedljivo najboljih svetskih odbrambenih igrača u istoriji fudbala (što on i jeste)... Svrstavali bi ga rame uz rame uz Bobi Mura, Džekija Čarltona, zatim Bekenbauera, Maldinija i tako to... Ovako, moraće da se zadovolji sa top 50 ili top 100, na žalost