Nova vest
Fudbal 2

9.5.2024.

10:40

Reagovala hitna: Igrač iz Premijer lige se predozirao u stanu

Hitna pomoć je intervenisala je prošlog meseca u domu jednog neimenovanog igrača Premijer lige koji ima dijagnozu da je zavisnik od gasa za smejanje.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Shutterstock/Gorodenkoff

Oni su bili uplašeni za njegovo zdravlje pošto je blizak prijatelj fudbalera digao uzbunu videvši ga okruženog kanisterima sa azot suboksidom.

Lekarski tim je brzo došao po pozivu i posle svega žestoko su ga upozorili da u slučaju ponavljanja sličnog scenarija može sebi da ugrozi život.

Inače, veruje se da je fudbaler nekoliko puta pokušao da ide na proces odvikavanja i rehabilotacije, ali bez uspeha.

Policija je takođe bila na intervenciji, ali nije preduzela nikakve krivične procedure protiv igrača.

Klub ovog igrača je svestan svega i već nekoliko puta mu je nudio pomoć, a bili su uključeni i u proces njegovog slanja na rehabilitaciju.

Azot suboksid, gas koji izaziva napad smeha, pakuje se u velikim kanisterima, koji se koriste da bi se iz njih punili baloni.

Stručnjaci kažu da prekomerno korišćenje gasa može da dovede do srčanog napada, grčeva i oštećenja mozga, a zabeleženi su i smrtni slučajevi.

Inače, u novembru je promenjen zakon i gas se smatra nedozvoljenim za upotrebu, a kršenje istog povlači krivičnu odgovornost. 

Veruje se da ga koristi dosta igrača Premijer lige, ali što je interesantno, on ne može da se otkrije na standardnim doping testovima.

Podeli:

Komentari 2

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu