Nova vest
Fudbal

Petak, 04.03.2022.

14:16

Kina zbog Ukrajine neće da prenosi Premijer ligu

Kina neće prenositi mečeve Premijer lige narednog vikenda.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kina zbog Ukrajine neće da prenosi Premijer ligu
Foto: Profimedia

Takva odluka doneta je zbog toga što su čelnici Premijer lige doneli odluku da se uoči i tokom mečeva 28. kola da podrška Ukrajini, u kojoj je u toku vojna operacija ruskih snaga.

Kako je preneo BBC, Kinezi su se na tako nešto odlučili u skladu sa svojim pravilima da ne prikazuju podršku zemalja Ukrajini u ovim teškim danima.

Kina je najveći trgovinski partner Rusije u ovom trenutku i jedna je od zemalja koje nisu osudile vojnu intervenciju Vladimira Putina u Ukrajini.

Premijer liga je prošlog leta postigla sporazum o ekskluzivnom pravu prenosa mečeva sa kompanijom iKiđi Sports.

Taj ugovor važi do kraja sezone 2024/25.

Inače, kapiteni klubova Premijer lige će za vikend nositi žuto-plave trake u bojama ukrajinske zastave, dok će se na velikim ekranima pojaviti poruka, "fudbal ostaje zajedno".

U saopštenju Premijer lige se kaže:

"Premijer liga i klubovi svim srcem osuđuju akcije Rusije i pokazaće podršku ljudima Ukrajine na mečevima tokom vikenda. Pozivamo na mir i naše misli su sa svima koji su pogođeni. Podrška solidarnosti Ukrajini biće vidljiva u Premijer ligi od 5. do 7. marta. Ovo sledi posle brojnih načina na koje su klubovi već iskazali svoju podršku", poručili su između ostalog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve