Nova vest
Fudbal

Petak, 19.11.2021.

22:33

Piksijeve poslednje reči pred Portugal: Rekao sam im da zapamte jednu stvar

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi otkrio je poslednje reči koje je uputio igračima u hotelu pred susret sa Portugalom.

Izvor:

Autor:

Piksijeve poslednje reči pred Portugal: Rekao sam im da zapamte jednu stvar
Screenshot/Prva TV

Sve se svelo na jednu poslovicu.

"Rekao sam momci zapamtite jednu stvar. Poslovica kaže da ono što možeš danas, to ne ostavljaj za sutra. Dovoljno su pametni da me shvate. Ne čekajte mart i baraž. Na kraju me poslušaše i pobediše", izjavio je.

Stojković je istakao kako je Srbija među prvih sedam od 13 evropskih ekipa koje će igrati na Svetskom prvenstvu naredne godine ispred reprezentacija poput Italije i Portugala.

Kako kaže, fudbal je vrsta umetnosti.

"Sudar dve ekipe je sudar dva trenera, dve filozofije. Ovaj posao najviše volim zato što je kreativan. Nikada neću priznati da Srbi ne znaju da igraju fudbal. Mi smo mala zemlja, ali talentovala. Nešto nam je nedostajalo, sad ste videli da to može. Nisam ja heroj", istakao je.

Govorio je i o primeru koji fudbaleri moraju da daju.

"Rekao sam im da poštuju Portugalce. Ne želim nikakvu viku. Ne daj Bože da se polivate šampanjcem. Sve što radite to deca kopiraju. Sve što neko od njih rade, to želi i omladina", naveo je.

Istakao je da je pomoć države važna.

"Naravno da je pordška država jako bitna. Ako ti ne pomaže država, za koga igraš? Ako ti neko stalno podmeće klipove. U poslu u kom sam sada osećam pordšku. Ne osećam upliv raznoraznih faktora u moje ideje. Predsednik je zračio optimizmom. Došao je 10 minuta pre poletanja i mislim da su svi bili iznenađeni. Ne znam da li u svetu ima primer da je predsednik došao ovako i poslao poruku džave, koja nam govori da smo zajedno. Njegov dolazak u avion i rečenica ‘Idite i pobedite‘ je delovala pozitivno. Delovalo je pozitivno. Igrači su me pitali da li je moguće da je Vučić došao, a ja sam im odgovorio da to pokazuje koliko je važna utakmica", rekao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve