Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.09.2021.

16:00

Nathovu golčinu "poništio" Katai – podela bodova u "večitom" derbiju

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno, 1:1, u 165. "večtom" derbiju.

Izvor: SN

Autor: SN

Nathovu golčinu
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Odlična fudbalska predstava viđena je u Humskoj 1, dva gola, VAR i mnoštvo propuštenih prilika.

Na ovom 165. "večitom" derbiju pobednika nije bilo, meč je završen rezultatom 1:1 zahvaljujući golovima Bibrasa Natha i Aleksandra Kataija i razlika između Partizana i Zvezde ostaje dva boda u korist crno-belih.

Zvezda je bolje otvorila ovaj derbi i već u trećem minutu imala prvu priliku preko Kataija, a dva minuta kasnije Dioni ne koristi 1 na 1 situaciju sa golmanom Petrovićem.

Partizan je bio u grču tokom prvih deset minuta i za to vreme je Katai pokušao još jednom, ali se nije proslavio, pa su crno-beli odgovorili kombinacijom Natho-Jović, ali je Dragović sjajno reagovao i otklonio opasnost.

Potom je i Rikardo imao dve šanse, ali se dva puta spetljao i Dragović je odneo pobedu, a nova velika šansa bila je u 31. minutu kada je glavom probao Katai sa sedam metara i pogodio prečku!

U 36. minutu – "bomba". Bibras Natho sa velike udaljenosti šutira i gađa desni ugao, Borjan je u toj situaciji bio nemoćan i Partizan poveo sa 1:0 zahvaljujući tom prelepom golu.

Moglo je da bude i 2:0 za crno-bele, u 40. minutu je ponovo probao Natho, ali je njegov šut izblokirao Sanogo i ona ide preko prečke iako je Borjan već praktično bio savladan.

Bio je Partizan jako opasan i u finišu prvog poluvremena, kada je Jović poslao pas za Uroševića bez gledanja i Borjan je već odabrao stranu, a ovaj nije šutirao već probao da asistira pa je Dragović to iskoristio izbacio loptu u korner.

Drugo poluvreme je počelo bakljadom na severnoj tribini, a već posle tri minuta je ispisana istorija pošto je u 49. minutu po prvi put na "večitom" derbiju iskorišćen VAR i gol Partizana poništen zbog faula.

Nastavio je Partizan da napada i zahvaljujući Rikardu imao dve odlične šanse, a za ovom drugom će i te kako žaliti.

Rikardo je bio okrenut leđima i šutirao iz okreta, a Urošević je bio potpuno slobodan i nije mu Rikardo poslao pas, a njegov šut završio pored stative i ostalo je 1:0.

Kada ne iskoristite svoje šanse obično budete kažnjeni, a to se upravo i desilo Partizanu.

U 83. minutu je Aleksandar Katai bio odlično postavljen u kaznenom prostoru i glavom tukao ka golu Partizana, sada je bio precizan i tim pogotkom poništio majstoriju Natha iz prvog poluvremena – 1:1.

Imali su crno-beli još nekoliko opasnih prilika do kraja ovog susreta, ali nisu uspeli da matiraju Milana Borjana pa se utakmica završila nerešenim rezultatom.

U 94. minutu smo videli i oštar start Uroševića za žuti karton što je manje-više bilo i poslednje uzbuđenje, jer je Novak Simović označio kraj meča.

Na ovaj način se po 28. put u istoriji "večitih" derbija meč završio rezultatom 1:1.

Derbi ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

522 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d