Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.08.2021.

23:06

Emotivni Stanković: Mogao sam da odem, nisam hteo

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković u emotivnom tonu je sumirao utiske posle plasmana u Ligu Evrope.

Izvor:

Autor:

Emotivni Stanković: Mogao sam da odem, nisam hteo
STARSPORT

Crvena zvezda je duplom pobedom prošla u Ligu Evrope, nakon što je posle Beograda slavila i u Klužu, za ukupnih 6:1.

Stanković je počeo mirno, pre nego što se "otvorio" zbog velikog pritiska na ispadanje od Šerifa, ali i odbijenih ponuda letos.

"Videli smo borbu dva izvanredna tima. Teren je merilo, pobedio je bolji. Ovo je bio ceo paket (pristup i igra). Ponavljam kao papagaj, ovo je ogroman retultata. Kako neko gleda sa strane i diskusiju, to je nešto drugo", rekao je Stanković.

Objasnio je koliki je to uspeh.

"Peti put igramo u nizu Evropi, a Liga Evrope je dosta kvalitetnija ove sezone. Zadovoljan sam pristupom... Išli smo na pobedu, ostvarili smo je, a da li je moglo drugačije? Moglo je, bio je i penal. Iznenadili su me Drago i Degenek, kapa dole koliko , nisam mogao da verujem da su izašli. Čestitam igračima".

"Iskru" su zapalili rumunski novinari konstatacijom da su treneri Zvezde i Kluža bili pod pritiskom, što je nasmejalo Stankovića.

"Nisam nijednog trenutka bio blizu ostavke. Klub nije razmišljao da me skloni. Ima vremena (smeh prim. aut). Dobro radim svoj posao. Postoji treneri koji su smenjeni i ko će biti smenjeni. Dobro je kada imaš osmeh. Volim ovaj klub, ceo staf. Osmeh je bitan, kada ga ne bude bilo to je to".

A onda je otkrio do sada nešto što nije pričao.

"Kao što sam mogao da odem, nisam hteo. Da li ću da odem sutra? Samo ja znam što sam ostao. Neću biti na smetnji. Nikada nećete mi znati koliko mi znači ovaj klub", obratio se Stanković novinarima u emotivnom i glasnom tonu, bez tenzije".

Poručio je da bi voleo da na žrebu Zvezda dobije Lacio, njegov klub iz igračkih dana.

"Neka dođe bilo ko. Nama je zagarantovano šest utakmica. Sve smo ostvarili, glavni cilj. Da li je realna Liga šampiona? To je za diskusiju. Može Lacio, da se vratim u Rim. Ne pretim mu, nego bih voleo", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu