Vazura potvrdio dolazak dvojice stranaca, želi saradnju sa Zvezdom

Generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura izjavio je da će u klub uskoro doći dvojica stranih igrača, za koje će crno-beli platiti obeštećenje.

Izvor: B92, Beta, Tanjug
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Kako je dodao, pregovori dugo traju.

"Pregovaramo sa dvojicom igrača, blizu su dolaska. Očekujem realizaciju u narednim danima. Pregovori dugo traju jer nisu slobodni, pod ugovorom su sa klubovima. Zato traje duže nego što smo očekivali. U naredna tri-četiri dana imaćemo dva nova stranca u klubu“, rekao je Vazura novinarima nakon prozivke na SC Teleoptik.

Vazura je istakao da mu je drago što je klub angažovao Sinišu Saničai i što se Danilo Pantić vratio u Humsku.

“Doveli smo igrače koji su bili slobodni. Zadovoljan sam što smo vratili Pantića, da bude samo igrač Partizana. Verujem da će sad pokazati više nego na pozajmici. Saničanina smo dogovorali od marta. Od njih očekujemo dosta, a do kraja sedmice trebalo bi da se resi to sa strancima
“, rekao je on.

Vazura je rekao i da će nova pojačanja posle dva stranca zavisiti od odlazaka iz kluba.

"Velika je transfer lista. Želimo da smanjimo tim, imamo previše igrača. Nekima smo se već zahvalili, kao što su Denis Stojković, Luka Cucin i neki mladi igrači... Moramo da smanjimo troškove. Neke igrače moramo da prodamo, a za neke da pošaljemo na pozajmice. Imamo tri, do četiri igrača viška“, zaključio je Vazura.

Govoreći o dogovoru sa Crvenom zvezdom o predloženim promenama u srpskom fudbalu, Vazura je rekao da beogradski "večiti" rivali kao najveći klubovi žele aktivnije da učestvuju u radu Fudbalskog saveza.

On je dodao da će stavove izneti na sednici Zajdnice superligaša i da će od toga imati koristi i "manji" klubovi.

Naveo je da bi odluke o promenama trebalo donositi jednu sezonu ranije, kao i predlog da od sledeće sezone u Super ligi bude 12 klubova, umesto predloženih 14.

Vazura je dodao da su izbori u FSS potrebni i naveo da Partizan i Zvezda nemaju zajedničkog kandidata za predsednika.

"Uvek ćemo biti rivali na terenu, ali da probamo da van terena strasti budu manje i da razgovaramo kao ljudi", rekao je Vazura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.