Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.04.2021.

16:20

Čeferin o "izdajicama" iz Juventusa i Junajteda: Nisam video da neko toliko laže

Prvi čovek UEFA Aleksander Čeferin izrazio je bes i nezadovoljstvo zbog odluke 12 klubova da krenu u projekat Evropske Superlige.

Izvor: MS

Autor: MS

Čeferin o
Anjeli i Èeferin; EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Slovenac je godinama pokušavao da održi balans između dve strane, pravio je neke ustupke bogatim klubovima, najavio i promenu sistema Lige šampiona 2023. godine, ali su ga izdali.

I to od njegovog prijatelja i predsednika Juventusa Andree Anjelija, na koga je "osuo drvlje i kamenje".

"Ne želim da pričam previše o Andrei Anjeliju, on je jedno od mojih najvećih razočaranja. Nikada nisam video da neko toliko puta slaže. Pričao sa s njim u subotu popodne i rekao mi je da je Superliga samo priča", rekao je Čeferin.

Posebno ga je povredila činjenica da je Italijan sve vreme skrivao od njega plan.

"Rekao mi je da ne brinem i da će me zvati za sat vremena. Iskučio je telefon i sledećeg dana je došla objava", ljutito je rekao predsednik UEFA.

Ništa manje nije poštedeo ni potpredsednika Mančester junajteda Eda Vudvorda.

"Bio sam krivičar (advokat za krivične postupke prim. aut) 24 godine i nikada nisam video takve ljude. Nazvao me je Vudvord prošlog četvrtka i rekao mi je da je zadovoljan reformama i u potpunosti ih podržava. Očigledno je mislio na nešto drugo", zaključio je Čeferin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve