Nova vest
Fudbal

Petak, 22.01.2021.

15:10

Ole kontrira Klopu: Branili se? Sve vreme smo ih napadali

Fudbaleri Mančester junajted i Liverpula u nedelju 24. januara od 18 časova igraju meč pete runde FA kupa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ole kontrira Klopu: Branili se? Sve vreme smo ih napadali
Foto: EPA-EFE/Phil Noble

Dva tima su se nedavno sastali u prvenstvu na "Enfildu", nije bilo golova, a Junejted je to iskoristio da sačuva čelnu poziciju na tabeli.

Jirgen Klop je posle te utakmice rekao kako se Mančester junajted branio, što je ocena koja se nije dopala menadžeru "crvenih đavola", Oleu Gunaru Solskjeru.

"Branili smo se? Pa napadali smo ih svaki put kad smo imali loptu, čak i previše. Gubili smo loptu olako, kao da smo žurili da akcijama. Ne razumem to razmišljanje da ih nismo napadali. Stvar je da smo gubili loptu. To je kvalitet koji imamo, ali moramo bolje organizovati akcije. Pokušali smo da ih pritisnemo visoko. Nije lako, igrali su dobro. Nismo išli tamo da se postavimo duboko na našu polovinu i tako ih izazovemo da nas napadnu. Oni imaju pet veznih igrača plus golmana koji je dobar sa loptom. Kad bolje pogledam, bio je to dobar meč, igrali smo protiv vrhunskog tima Liverpula. Da, Van Dajk im nije tu, ali svi imaju po neku povredu", izjavio je Solskjer.

Norvežanin je nezadovoljan izborom odluka igrača u određenim situacijama, kod finalnog pasa ili lopte koju je trebalo poslati iza leđa protivničke odbrane.

"Ne radi se uvek o tome da treba sve brzo uraditi, u pitanju je odluka kada uputiti loptu. U našem DNK je da ako vidimo priliku za pas da to i uradimo. Mislim da tu nismo bili dobri. Uz malo koncentracije mogli smo bar dva puta da budemo u sistuaciji jedan na jedan sa golmanom", smatra Ole.

Ritam mečeva je ubrzan, igra se svaka tri dana i on je najavio da će biti promena u sastavu u odnosu na onaj koji je pobedio Fulam u Londonu.

"Rotiraćemo, to je sigurno. Izvešćemo pristojan tim, koji može da dobije meč. Ovo je težak meč, ali fokus je sad na FA kupu", zaključio je menadžer Junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve