Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.12.2020.

10:10

Solskjer: Junajted može da pobedi bilo koga, bilo gde

Pobedom nad Vulverhemptonom od 1:0 fudbaleri Mančester junajteda su takmičenje u 2020. završili na najbolji mogući način.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Solskjer: Junajted može da pobedi bilo koga, bilo gde
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Klub sa "Old Traforda" je ostvario deveti prvenstveni trijumf u 15 mečeva i nalaze se na drugom mestu sa dva boda manje od vodećeg Liverpula.

Posle slabog starta sezone, kada je ekipa jedno vreme bila čak i na 15. mestu, Junajted je napravio niz dobrih rezultata i uključio se u trku za najviši plasman.

Junajted je u gustom rasporedu mečeva u decembru u Premijer ligi ostvario četiri pobede i dva remija.

Kada se pogleda malo šire, Solskjerov tim je neporažen na osam uzastopnih mečeva, sa šest pobeda i dva remija, sa Mančester sitijem 0:0 i Lesterom, 2:2.

Odavno se "crvenim đavolima" nije dogodilo da budu u borbi za titulu. Iako dobro stoje, Ole Gunar Solskjer je prilično oprezan mada ističe da njegov tim može da pobedi bilo kog rivala.

"Ovaj rezultat je od ogromnog značaja za samopouzdanje. Sada smo drugačiji, bolji mentalno i fizički. Samopouzdanje je došlo kroz igre i rezultate, imamo igrače na terenu koji su u stanju da promene meč za sekundu. Bitno je birati takve ličnosti i igrače. Dodali smo tu iskru, mada svakako da pomaže kada vam rezultati idu na ruku. Rekli smo još ranije da je važno da postižemo više golova u finišu i tako osvajamo više bodova. To smo uradili nekoliko puta ove sezone. Vera je tu, igrači sada misle da mogu da pobede bilo koga, bilo gde", jasan je Solskjer.

Norvežanin, koji je 19. decembra proslavio tačno dve godine otkako je na klupi crvenih-đavola, ne dozvoljava igračima da pomisle da su uradili nešto bitno. Naprotiv, insistira da još nema trke za titulu.

"Nema trke za titulu posle 15 kola. Naravno da možete da izgubite šansu da se borite za pehar posle deset kola, ali ne možemo da mislimo o trci pre nego što dođu mart i april".

Markus Rašford je postigao gol u trećem minutu nadoknade vremena, kao što je to Junajted činio često u eri Aleksa Fergusona, koji nije propustio da sa tribina pogleda i ovaj meč.

"Žao mi je Vulverhemptona. Imali su samo jedan dan za oporavak, što nije u redu. Igrači zaslužuju bar dva dana između mečeva, to se opet pokazalo na kraju. Mučili smo se sa njima u prošlosti, stalno je ili 0:0 ili 1:1 ili 1:0... Igrali smo sedam puta, čini mi se da je ovo prva ligaška pobeda za mene protiv njih. Tako da je ovo korak napred", dodao je Ole.

Markus Rašford je u nadoknadi primetio da se Rajan Ait-Nuri bori sa grčevima, iskoristio je tu slabost protivnika da utrči u prostor posle duge lopte Bruna Fernandeša i uz malo sreće i odbitak, postigne gol vredan tri boda.

"Nekoliko minuta pre gola, video sam da se njihov bek muči sa grčevima. Rekao sam sebi da moram da pokušam da ga prođem, da vidim da li će se nešto desiti. Srećom, lopta se odbila u gol. Možda ovo nije bilo najlepše, ali prihvatamo sve i idemo dalje", rekao je Rašford.

Junajted u petak 1. januara igra još jedan meč kod kuće, protiv odlične ekipe Aston Vile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve