Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.12.2020.

21:10

Napadač Reala primio nagradu za igrača sezone u LaLigi

Napadač Reala Karim Benzema primio je nagradu "Alfredo di Stefano" koju tradicionalno dodeljuje list "Marka".

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Napadač Reala primio nagradu za igrača sezone u LaLigi
Photo by Denis Doyle/Getty Images

Reč je o priznanju za najboljeg igrača u protekloj sezoni, a Benzema je bio svakako jedan od najzapaženijih pomogavši ekipi da dođe do nove titule u La Ligi.

Francuski napadač je zajedno sa kapitenom Serhijom Ramosom i golmanom Tibom Kurtoom, imao izuzetnu sezonu.

Ne samo zbog toga što je u prvenstvu postigao 21 gol na 27 mečeva, već i zato što je davao poseban ton igri Reala u napadu.

On je prvi igrač koji je posled dugog niza godina u kojima su dominirali Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo, dobio nagradu.

"Nagrada mi mnogo znači, zaista sam srećan. Osećam se ponosnim i srećnim istovremeno i to mi je nagrada za sav trud od 2009. do danas. Veoma sam zadovoljan. Dugo sam već u Madridu i uvek se trudim da pomognem timu čiji dres nosim", rekao je Benzema.

Na konstataciju da je prvi igrač posle Mesija i Ronalda koji je dobio nagradu, rekao je da još više daje značaja priznanju.

"Oni su nešto posebno, osvojili su toliko individualnih nagrada, tako da sam ponosan što sam ovog puta ispred njih".

Na pitanje kome bi on da o nagradu da je bio u prilici, nije imao dilemu.

"Mnogo je njih, ali mislim da Serhio Ramos daje primer, imao je sjajnu sezonu. Ne gledam igrače drugih klubova, uvek su tu samo moje kolege", zaključio je bivši napadač Liona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu