Nova vest
Fudbal

Petak, 04.09.2020.

14:45

Da li je Rakitić bio rezerva jer je Vidal bolji s Mesijem?

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić progovorio je o određenim temama iz Barselone nakon što se nedavno vratio u Sevilju.

Izvor: B92

Autor:B92

Da li je Rakitić bio rezerva jer je Vidal bolji s Mesijem?
Photo by David Ramos/Getty Images

Prethodnih dana Barselona živi u sopstvenoj "noćnoj mori" jer se najavljuje odlazak ikone kluba Lionela Mesija.

U međuvremenu se klub rešava igrača koji su bili okosnica šampionske generacije iz prethodnih godina, a jedna od njih je upravo Rakitić.

Posle sjajnih šest i po godina na Nou Kampu – 13 titula od čega je jedna Liga šampiona, 310 utakmica sa 36 golova i 40 asistencija, napustio je klub zbog poremećenih međusobnih odnosa.

Uprkos dobrim igrama, Rakitić je prošle sezone često bio na klupi, a mediji smatraju da je razlog za to što je novajlija Arturo Vidal veliki prijatelj sa Mesijem.

"Ne mogu reći da smo Mesi i ja bili najbolji prijatelji, ali Leo je uvek imao dobar odnos prema meni. Drugo, ne znam odgovor na vaše pitanje. Znam da sam uvek sam bio na raspolaganju treneru. A da je bilo nekih odluka koje nisam mogao da razumem... Bilo je! Ali, morao sam ih prihvatiti zbog ekipe
", rekao je Rakitić.

Španski mediji njegov povratak sa Nou Kampa na Ramon Sančes Pishuan opisuju kao "beg iz Barselone".

"Ja sam veoma uzbuđen zbog ovog transfera i zbog toga što sam opet u Sevilji. Samo želim što da pre počnu treninzi i da pomognem ekipi. A Barselona... Došlo je vreme za odlazak i to je to. To je sve. Meni je najbitnije je da su ovim transferom srećne sve tri strane. I Sevilja i Barselona i ja",
zaključio je Rakitić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve