Nova vest
Fudbal

Petak, 07.08.2020.

20:35

Juventus je nokautiran, Lion u četvrtfinalu!

Fudbaleri Liona su se plasirali u četvrtfinale Lige šampiona.

Izvor: SN

Autor: SN

Juventus je nokautiran, Lion u četvrtfinalu!
Photo by Valerio Pennicino/Getty Images

Juventus je posle 90 minuta u Torinu pobedio sa 2:1, ali će morati da se oprosti od elitnog takmičenja jer nisu nadoknadili minus iz prvog meča.

Lion je odigrao taman koliko im je bilo neophodno za prolaz u četvrtfinale, nokautirali su favorizovani Juventus i čekaju narednog protivnika.

Prvo poluvreme je bilo neverovatno, videli smo dva gola i to posle dva jedanaesterca.

Utakmica je počela minutom ćutanja za sve žrtve pandemije koronavirusa, a onda je Juventus počeo agresivno kako bi anulirao minus od jednog gola iz prvog meča.

Ronaldo je imao prvu priliku, ali je bio u ofsajd poziciji, a potom Iguain propušta priliku i Lion uspeva da zapreti osvojivši udarac iz ugla, ali ništa se ozbiljnije nije desilo.

Samo nekoliko minuta kasnije videli smo dobar napad Liona, Uar je ušao u kazneni prostor gde ga ruši Bentakur i sudija Feliks Cvajer pokazuje na belu tačku.

Depaj je "panenkom" savladao Šćešnog i doneo veliku prednost Lionu, što je značilo da će Juventusu biti potrebna čak tri gola kako bi izbegao eliminaciju.

Nisu crno-beli bili dovoljno agresivni, čak su na momente delovali jako bledo, a onda su dobili slobodan udarac u opasnoj zoni i Lopes brani udarac Ronalda. Potom je Ronaldo izveo još jedan slobodnjak i to učinio loše.

Treća sreća, kako kaže naš narod, Miralem Pjanić staje iza lopte, izvodi slobodan udarac i lopta pogađa Depaja u ruku, a Feliks Cvajer pokazuje na penal.

Ronaldo pogađa mrežu i svojim 129. golom donosi Juventusu nadu da će izbeći ispadanje iz Lige šampiona.

Drugo poluvreme je počelo nekako mirno, tiho, bez previše pompe i dobrih napada. Lion je imao jednu sasvim dobru priliku preko Bruna Gimaraeša, a Juventus je sve više grešio u napadu.

Sve dok u 59. minutu utakmice Kristijano Ronaldo nije levom nogom poslao pravu bombu u rašlje Lionovog gola, lopta ulazi u mrežu, a Juventus stiže do prednosti od 2:1.

Juventus je imao nešto više od pola sata vremena za postizanje odlučujućeg pogotka koji bi ih spasio od eliminacije od Lige šampiona, ali su jednostavno bili nedovoljno konkretni.

Probao je Mauricio Sari da uvede u igru i nespremnog Paula Dibalu, ali je Argentinac morao da napusti teren posle samo 10 minuta igre, jer zbog povrede mišića nije bio u stanju da igra.

Kristijano Ronaldo je imao još jednu dobru priliku, ali je glavom šutirao preko gola, a od Lionovih pokušaja beležimo nekoliko dobrih napada posle 80. minuta, kao i situaciju u kojoj su tražili penal.

Sudija Feliks Cvajer je meč produžio za 6 minuta, ali Juventus nije mogao da uradi ništa, pa je uprkos pobedi od 2:1 eliminisan iz Lige šampiona, a Lion ide dalje.

Utakmicu Juventusa i Liona u Ligi šampiona mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

182 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d