Nova vest
Fudbal

Petak, 10.07.2020.

11:04

Spektakli u četvrtfinalu Lige šampiona!

Žreb za samu završnicu Lige šampiona održan je u Nionu.

Izvor: MS

Autor: MS

Spektakli u četvrtfinalu Lige šampiona!
Photo by Denis Doyle/Getty Images

Pred sam finiš takmičenja, u sistemu kakav nije bilo u istoriji jer će se igrati turnirski u Lisabonu, izvučeni su parovi.

Prvi par i odmah derbi pošto će se sastati bolji iz duela Mančester siti – Real Madrid (prvi meč 2:1 za "Građane) i Juventus i Lion (0:1).

Novi spektakl zagarantovan je u susretu boljeg iz revanša Barselona – Napoli (1:1) i izvesno Bajerna, nakon što su Bavarci bili ubedljivi u Londonu protiv Čelsija (3:0).

U preostala dva para Pari Sen Žermen i Atletiko Madrid su veliki favoriti protiv Atalante i Lajpciga, ali nas je ova sezona naučila da su iznenađenja česta.

Posebno što će se igrati završnica na jedan meč...

Poznat je i potencijalni put do finala, odnosno koliko je prva grupa na prvi pogled jača od druge jer je čine Real, Siti, Jvuentus, Barselona i Bajern naspram PSŽ-a i Atletika od jačih sa druge staze.

Polufinale:

Real Madrid/M. Siti/Lion/JuventusNapoli/Barselona/Čelsi/Bajern
Lajpcig/Atletiko MadridAtalanta/Pari Sen Žermen

Pravila, gde i kad?

Pravila žreba su takva da ne postoje povlašćeni timovi, što je i logično u samoj završnici, ali i da će moći da se sastanu oni iz iste zemlje.

Domaćin Lige šampiona Lisabon obezbedio je dva velelepna zdanja za najbolje – stadion Benfike La Luž i Sportinga – Žoze Alvalade, uzmesto ranije dogovorenog Istanbula, koji je pogođen koronavirusom.

Jedno je sigurno – dobićemo novog prvaka Evrope jer je branilac trofeja Liverpul ispao u osmini finala od Atletiko Madrida.

Grafika
SofaScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d