Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.06.2020.

18:00

"Skandalozno favorizovanje klubova u Srbiji, 50 odsto sudija radi po zadatku"

Nekadašnji sudija i član Sudijske komisije Radivoje Đurović nije štedeo reči na račun srpskih arbitara.

Izvor: SS

Autor: SS

Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

On je u izjavi za "Novosti" izneo tvrdnje da čak polovina naših delioca pravde radi "po zadatku" i da njihov rang nema veze sa kvalitetom.

Taj komentar usledio je nakon objave da je Crvena zvezda prva po broju dosuđenih penala na listi CIES. Radnički je tu na sedmom mestu, a Partizan deseti.

"Na prvi pogled, to pokazuje da se u Srbiji igra najbolji i najofanzivniji fudbal. Za nas koji ozbiljnije gledamo i pratimo naš fudbal, to pokazuje koliko mi klizimo nizbrdo što se tiče statusa, jer se do te mere favorizuju neki klubovi, da to nema smisla. Zato ne vidim ništa dobro u ovoj statistici, bojim se da fudbal nema smisla da se igra na ovakav način", rekao je Đurović.

"Nikad nismo imali ovoliko sudija koji sude po zadatku kao sad. Uvek su se favorizovali veliki klubovi širom Evrope, ali kod nas je skandalozno na koji način se to radi. Na našoj sudijskoj listi imate pedeset procenata arbitara koji su tu po zadatku došli, posle nekih obavljenih zasluga, koje nemaju veze sa njihovim kvalitetom. Takve forsiraju još u mlađim kategorijama, kasnije se priklanjaju onome ko ima veći uticaj. Žalosno je to što ovaj model napredovanja podržava FS Srbije."

Posebno je istakao da se Radnički u velikoj meri favorizovao zbog "skandaloznog načina na koji mu se sudilo".

"Radnički je prethodne dve sezone bio favorizovan do te mere da je bilo skandalozno kakvih je bilo utakmica odsuđenih u njegovu korist. Ove godine se to nije desilo, nije bio u milosti", poručio je Đurović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu