Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.06.2020.

10:15

Svetski mediji: Kako Srbi igraju pred 25.000 ljudi?

Svetski mediji, uključujući Rojters i ESPN, izveštavaju sa fudbalskog derbija u Beogradu sa posebnim akcentom na činjenicu da je na tribinama bilo skoro 25.000.

Izvor: SS

Autor: SS

Svetski mediji: Kako Srbi igraju pred 25.000 ljudi?
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Zvaničan podatak je da je sinoć na Partizanovom stadionu bilo 15.800 navijača, prenosi agencija Tanjug.

I sve to u trenutku dok se u Nemačkoj i dalje igra pred praznim tribinama, a u Italiji, Španiji i Engleskoj još nije ni nastavljen fudbal posle pandemije koronavirusa.

Ističe se da je u Srbiji odigran derbi bez ograničenja broja gledalaca.

"Pred skoro 25.000 ljudi, vodila se veoma napeta borba u beogradskom derbiju, u dobro poznatoj atmosferi na stadionu Partizana. Obe grupe navijača palile su baklje i prozivale se, a Bibras Natho je rešio meč u 58. minutu", navodi Rojters.

ESPN ističe da Zvezda nije imala rešenje za Umara Sadika samo nekoliko dana nakon što je na godišnjicu Barija osvojila treću uzastopnu titulu.

Grčka Gazeta izveštava iz Beograda sa naslovom "Derbi kao nekad" aludirajući na atmosferu.

Agencija Frans pres (AFP) ističe da je događaj u Beogradu najveće okupljanje na jednom mestu u Evropi od ukidanja restrikcija zbog pandemije koronavirusa.

AFP navodi da događaj nije bio u protivnom merama države Srbije, koja je dozvolila masovna okupljanja u neograničenom broju.

Ipak, dodaje se da nisu primećene zdravstvene mere opreza među navijačima.

Frans pres je naveo da je prethodno veliki broj navijača bio na stadionu u Mađarskoj, koja je prva popustila mere u fudbalu.

Dodaje se da je "večiti" derbi i prošao bez incidenata i da je Partizan pobedio sa 1:0 i plasirao se u finale nacionalnog Kupa.

Mediji u regionu daju pravi podatak o broju gledalaca, oko 15.000, a hrvatski portal Index naglašava da je meč trajao 102 minuta, a da je Partizan nadomak petog trofeja u Kupu.

Fudbal u Srbiji nastavio se 29. maja, posle dva i po meseca pauze zbog pandemije.

Navijačima je prisustvo dozvoljeno od 1. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu