Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 12.03.2020.

18:32

LE: "Petarda" Mančestera, Bazelov "šamar" Frankfurtu

Fudbaleri Mančester junajteda su rezultatom 5:0 pobedili LASK u Lincu, Bazel je sa 3:0 dobio Ajntraht u Frankfurtu, a Bašakšehir je sa 1:0 dobio Kopenhagen.

Izvor: SN

Autor: SN

LE:
Photo by UEFA - Handout/UEFA via Getty Images

Mančester junajted je uspeo da ostvari veliku prednost u prvom meču osmine finala zahvaljujući golovima Igala, Džejmsa, Mate, Grinvuda i Pereire.

Utakmica nije bila nešto specijalno interesantna i puna prelepih poteza u prvom poluvremenu, ali je Mančester ipak uspeo nešto da uradi.

Junajted je od samog starta krenuo snažno pokušavši da dođe do prednosti, dok je LASK čekao svoju priliku iz prikrajka, da bi u 28. minutu Odion Igalo prekinuo tišinu i doveo Junajted do vođstva.

Tako se prvo poluvreme i završilo, da bi LASK malo podigao nivo igre u nastavku i stvorio par kvalitetnih prilika, ali je Junajted sve to uspešno odbijao i onda je svoju prednost učvrstio u 58. minutu zahvaljujući Džejmsu.

Delovalo je da golova više neće biti, a onda je Mata postigao i treći gol, da bismo u sudijskoj nadoknadi gledali "blickrig", pošto su Grinvud i Pereira za svega dva minuta postigli dva gola i doneli ubedljivih 5:0 Mančester junajtedu.

Bazel je takođe bio dominantan i sa 3:0 savladao Ajntraht u Frankfurtu. Kampo je goste doveo do vođstva u 27. minutu utakmice, a Kevin Bua je u 73. minutu do udvostručio, da bi konačan rezultat postavio Fraj 12 minuta kasnije.

Što se tiče utakmice u Istanbulu, Bašakšehir je do pobede nad Kopenhagenom došao "sa bele tačke", pošto je Edin Višća u 88. minutu utakmice postigao pogodak.

Datum odigravanja revanš mečeva za sada nije poznat zbog pandemije koronavirusa.

Utakmice Lige Evrope možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu