Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.12.2019.

09:20

Atletiko počeo pregovore sa Junajtedom za Matića

Atletiko Madrid uveren je u dovođenje Nemanje Matića u januarskom prelaznom roku.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Atletiko počeo pregovore sa Junajtedom za Matića
Photo by Steve Bardens/Getty Images

Italijanski "transfer guru" tvrdi da je Srbin prioritet Dijega Simeonea zbog čega su dva kluba navodno već počela pregovore.

Argentianc traži pouzdanog vrhunskog vezistu koji će doneti "dubinu" u tim Atletika nakon odlaska nekoliko prvotimaca prošlog leta.

Matiću sa Junajtedom ugovor ističe sa 18 meseci, a s obzirom da nije u prvom planu kod menadžera Olea Gunara Solskjera, očekuje se da 31-godišnji Srbin najkasnije na leto napusti Old Traford.

Međutim, problem za Atletiko je što su za Matića zainteresovani i italijanski timovi, pre svih milanski Inter koji je u sjajnom odnosima sa čelnicima Junajteda.

Naime, prošlog leta su se sa Old Traforda na Đuzepe Meacu preselili Romelu Lukaku i Aleksis Sančes, što se ispostavilo kao pun pogodak, pa Antonio Konte sada želi i Junajtedovog Srbina.

Konte je dobro upoznat sa Matićevim kvalitetima jer su zajedno sarađivali u londonskom Čelsiju.

Matić će da bude na ceni u januaru i zbog toga što je dostupan za registraciju za nastup u Ligi šampiona na proleće, jer je jesenas igrao samo u Ligi Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu