Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.11.2019.

17:57

"Ne mogu da se setim šta se tačno događalo, ali je to bio podvig Zvezde"

Trener fudbalskog kluba Bajern Minhen Hans Diter Flik rekao je da želi pobedu protiv Crvene zvezde u Beogradu baš zbog atmosfere na njenom stadionu.

Izvor: SV

Autor: SV

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Posebno želimo pobedu na ovom stadionu, pred ovakvom atmosferom, protiv domaćinske ekipe kao što je Zvezda, koja je ovde pobeđivala velike klubove. Veoma je važno da pobedimo i završimo kao prvi u grupi", rekao je Flik na konferenciji za novinare u Beogradu.

Bajern Minhen će u utorak igrati protiv Crvene zvezde u petom kolu Grupe B Lige šampiona.

Flik je posebno govorio o atmosferi na stadionu "Rajko Mitić".

"Atmosfera na ovom stadionu je nešto posebno. Pokazali smo ekipi šta može da očekuje u Beogradu. Jedva čekam, radoznao sam da vidim atmosferu i svi jedva čekaju utakmicu da je osete jer ona našeg protivnika čini još težim", kazao je Flik.

Novinari su sadašnjeg trenera nemačkog kluba pitali za 1991. godinu i legendarnu pobedu Zvezde u dvomeču sa Bajernom u polufinalu Kupa šampiona.

Flik je tada bio igrač i godinu dana pre te utakmice otišao je iz Bajerna u Keln.

"Tada sam otišao u Keln, ali to je bilo odavno. Ne mogu toliko da se setim šta se tačno događalo, ali su reakcije u nemačkoj javnosti bile i te kako upečatljive. To je bio veliki podvig Crvene zvezde", rekao je Flik.

On je postavljen kao privremeno rešenje na mestu trenera Bajerna umesto smenjenog Nika Kovača, a istakao je da uživa u trenutnoj situaciji.

Utakmica Crvena zvezda - Bajern Minhen će početi sutra u 21.00 na stadionu "Rajko Mitić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve