Nova vest
Fudbal

Subota, 23.11.2019.

17:57

Lester "melje", Arsenal u 96. do boda – Liverpul se ponovo izvukao!

Fudbaleri Liverpula pobedili su na gostovanju Kristal Palas 2:1, u 13. kolu Premijer lige.

Izvor: PT

Autor: PT

Lester
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Izabranici Jirgena Klopa ostvarili su još jedan trijumf na teškom gostovanju i to, ponovo, u poslednjim minutima utakmice.

Mnogo puta ove sezone "redsi" su pobeđivali u završnici, pa je tako bilo i ovoga puta.

Pobedonosni gol postigao je Roberto Firmino koji je u 86. minutu iskoristio gužvu u kaznenom prostoru i savladao golmana.

Liverpul je prethodno došao do prednosti pogotkom Manea u 49. minutu, Zaha je izjednačio u 82, međutim radost navijača Palasa trajala je samo četiri minuta.

Mora da se spomene i poništeni gol Kristal Palasa u prvom poluvremenu. Krajnje sumnjiva situacija u kaznenom prostoru Liverpula, a sudija je posle VAR pokazao da je Lovren bio fauliran i gol Palasa nije priznat.

Ekipa Jirgena Klopa nalazi se na ubedljivom prvom mestu sa 37 bodova, osam više od Lestera. Kada smo kod "lisica", tim Brendana Rodžersa ostvario je još jednu pobedu. Lester je u gostima protiv Brajtona slavio sa 2:0.

Jedine golove na meču postigli su Ajoze Peres i, naravno, Džejmi Vardi, kojem je ovo bio 12. gol u Premijer ligi.

Za navijače Arsenala ovo je veoma težak period. "Tobdžije" su pred domaćom publikom jedva izvukle bod protiv Sautemptona. Ekipa Unaja Emerija do nerešenog rezultat došla je u 96. minutu, a prethodno je Sautemtpon imao mnogo šansi da završi utakmicu.

Heroj Arsenala bio je Aleksandar Lakazet, strelac oba gola na ovom meču. Klupa Unaja Emerija ozbiljno se drma i pitanje koliko će još dugo ostati na čelu tima.

Vulverhempton slavio je na gostovanju protiv Bornmuta, baš kao i Burnli protiv Votforda, odnosno Norič u Liverpulu protiv Evertona.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu