Nova vest
Fudbal

Subota, 16.11.2019.

22:45

Hrvatska i Nemačka "overili" plasman na EP!

Fudbaleri Hrvatske su posle velikog preokreta i pobedom nad Slovačkom od 3:1 osigurali plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Izvor: SN

Autor: SN

Hrvatska i Nemačka
Foto: EPA-EFE/STRINGER

Reprezentativci Hrvatske su trebali da ostvare makar nerešen rezultat u ovom kolu kako bi se plasirali na šampionat Evrope, ali su oni ipak trijumfovali nad selekcijom Slovačke.

Slovaci su sjajno počeli susret, pošto su već od 32. minuta došli do vođstva preko Roberta Boženika i sa njihovom prednošću je prvo poluvreme i okončano.

Tada je već delovalo da je iznenađenje moguće i da postoji šansa za novu dramu, ali je Vlašić već početkom drugog dela meča doneo izjednačenje. Totalni preokret napravio je Bruno Petković samo 4 minuta kasnije i "vatreni" su imali razlog za slavlje.

Robert Mak je ubrzo zaradio i drugi žuti karton ostavivši Slovačku sa desetoricom u polju, što je iskusni Ivan Perišić na najbolji način iskoristio i postavio konačnih 3:1. Ovom pobedom selekcija Hrvatske obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Istu stvar kao Hrvatska, učinili su i reprezentativci Nemačke koji su ubedljivo slavili nad Belorusijom rezultatom 4:0. Nemci su do prvog gola došli tek krajem prvog poluvremena, kada je strelac bio Matijas Ginter.

U drugih 45 minuta, Belorusija nije mogla da održi visok nivo igre i već posle 4 minuta Leon Gorecka je pronašao slabu taćku u njihovoj odbrani i Nemačka je imala prednost od dva gola.

Već posle 55 minuta utakmice, na semaforu je pisalo 3:0, a novi pogodak postigao je Toni Kros. Za konačnih 4:0, pobrinuo se isti fudbaler, a on je svoj drugi pogodak postigao u 83. minutu utakmice.

U grupi C se odigrao još jedan meč, a sastali su se Severna Irska i Holandija. Taj meč u Belfastu završen je bez postignutih golova, pa je tako i Holandija faktički ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U grupi G odigrane su dve utakmice, a plasman na "Euro" je potvrdila i selekcija Austrije posle pobede nad Severnom Makedonijom rezultatom 2:1 na Ernst Hapel stadionu u Beču.

David Alaba i Stefan Lajner bili su strelci za Austrijance u ovoj pobedi koja ih je odvela na kontinentalni šampionat. Makedonija je do počasnog gola došla u finišu utakmice, preko Vlatka Stojanovskog.

Lider ove grupe, selekcija Poljske, odavno je ostvarila plasman na Evropsko prvenstvo, a oni su uspeli da na gostovanju u Jerusalimu pobede Izrael sa 2:1. Fudbaler Partizana, Bibras Natho, odigrao je svih 90 minuta za Izrael noseći kapitensku traku i bio je jedan od boljih pojedinaca.

Poljska je golovima Pjonteka i Krihovijaka stigla do prednosti od 2:0, a konačan rezultat postasvio je Munas Dabur u 88. mintutu utakmice.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

201 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

13 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d