Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.05.2019.

15:50

Sumnjiv penal i drama u Vranju – Inđija se plasirala u Superligu!

Fudbaleri Inđije plasirali su se u Superligu Srbije posle pobede u dvomeču sa Dinamom iz Vranja.

Izvor: Luka Nikolić

Autor: Luka Nikolić

Sumnjiv penal i drama u Vranju – Inđija se plasirala u Superligu!
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Dinamo, aktuelni prvoligaš, imao je zaostatak od 3:0 posle prvog meča i nije uspeo da ga nadoknadi uprkos pobedi.

Vranjanci su uspeli da pobede sa 2:0, ali da pretrpe poraz ukupnim rezultatom 3:2.

Inđija je u meč ušla veoma oprezno, čuvajući prednost. Dinamo je napadao, ali nije stvarao velike prilike. Na samom startu viđene su velike tenzije i "koškanje" fudbalera oba tabora, ali nije bilo incidenata.

Prvi gol viđen je u 43. minutu, kada je Željko Dimitrov dobio jednu fantastičnu dugu loptu, a onda preciznim šutem svoju ekipu na odmor poslao sa minimalnom prednošću.

U drugom poluvremenu obe ekipe su imale istu taktiku. Na drugi gol, ali i prvu izuzetno sumnjivu situaciju, čekalo se do 63. minuta.

Karapandžić je pao u kaznenom prostoru tima iz Vojvodine i sudija je dosudio penal. Na ponovljenom snimku, koji je bio moguć iz samo jednog ugla, videlo se da su gosti vrlo verovatno oštećeni.

Dimitrov je stavio loptu na belu tačku i pogodio, te uveo meč u dramu.

Do kraja utakmice Dinamo je i dalje napadao, ali je najbolju priliku imala Inđija. Bastajić je imao situaciju jedan na jedan, lobovao golmana, a onda uz ogromnu dozu nesreće ostao bez gola.

Sudija je drugo poluvreme produžio čak 7 minuta, ali ni to nije bilo dovoljno da Dinamo dođe do trećeg gola i produžetaka.

Pored Dinama, koji se u eliti zadržao jednu godinu, direktno ispadanje u drugu ligu Srbije prethodno su "zaslužili" Zemun i Bačka.

Pored Inđije, u Superligu Srbije još ranije su se plasirali Bačka Topola i Javor.

Tok meča mogli ste pratiti na našem sajtu:

3. minut – "Koškanje" fudbalera Dinama i Inđije, uz jedno manje simuliranje i jedan udarac u predelu vrata. Bez oštrih sankcija sudije, za sada.

30. minut – Dinamo napada, ali se Inđija dobro brani. I dalje bez golova, rezultat koji značajno odgovara gostima.

37. minut – Kolosalna šansa za domaćina. Golman Preković je bio jedan na jedan i uspeo da zaustavi šut koji je išao direktno u njegovu mrežu. Šutirao je Stevanović.

43. minut – Jedna duga lopta rpevarila je nekoliko fudbalera Inđije, da bi zatim došla do Dimitrova, koji se fantastično snašao i postavio rezultat na 1:0!

58. minut – Vranjanci napadaju i napadaju. Čvrsti su u defanzivi, ali Inđija ni ne pokušava da dođe do gola, već čuva ukupnu prednost.

63. minut – Veoma sumnjiva situacija u Vranju. Penal za Dinamo iznudio je Karapandžić. Dimitrov je stavio loptu na belu tačku i uspeo da povisi na 2:0!

80. minut – Fudbaleri Inđije su često na travi i pokušavaju da "ukradu" što više vremena. Dinamo napada, ali od penala i gola nije stvorio nijednu veliku priliku.

85. minut – Kakva prilika za Bastajića! Pokušao je da lobuje golmana Dinama, ali je njegova lopta za nekoliko centimetara završila preko gola.

90. minut – Čak 7 minuta nadoknade!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

96 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d