Nova vest
Fudbal

Nedelja, 26.05.2019.

09:25

Borba za Superligu – umesto o fudbalu, priča se o "nameštanju" i "jednakom tretmanu"

Fudbaleri Dinama i Inđije igraće od 16 časova revanš meč baraža za mesto u Superligi Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Borba za Superligu – umesto o fudbalu, priča se o
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Drugoligaš Inđija je šokirala ovosezonskog superligaša Dinamo sa 3:0 na svom terenu u prvom meču i napravila veliki korak ka eliti.

Dosta bure je podigao taj meč, posebno na jugu Srbine, gde pod velikom tenzijom čekaju revanš na stadionu "Jumko".

Nažalost, u danima uoči revanša fudbal je u drugom planu, u prvom je stara boljka srpskog sporta – regularnost.

"Dinamo se nikada neće predati i da postoji jedan odstno šanse borićemo se do kraja. Kada dođe više od 5.000 ljudi, mnogi će videti kako se bodri i navija za klub. Prerano su nas otpisali, i oni što nam nameštaju lako će im se obiti o glavu. Dinamo je za sve njih institucija"
, rekao je trener Dinama Dragan Antić, a prenosi "Sportski žurnal".

Danas od 16.00 u Vranju saznaćemo ime poslednjeg učesnika Superlige za sledeću sezonu. Domaći Dinamo juri 0:3 iz prvog meča baraža protiv Inđije i treba mu čudo da bi ostao u Superligi. Kvota na keca je 1,55, na iks 3,80, a na dvojku 5,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Dinamo Vranje - Inđija.

Antić, poznat pod nadimkom Recko, najavio je da će posle baraža obelodaniti ko uništava srpski fudbal.

"Javno ću obelodaniti ko su ljudi koji vode srpski fudbal. Spremni smo da jednom zasvagda isteramo svari na čistac i da se konačno vidi ko uništava fudbal u zemlji", j
asan je Antić.

S druge strane, iz Inđije su se uoči revanša obratili samo saopštenjem u kojem je fokus na pozivu da imaju isti tretman kao domaćin.

"Fudbalski klub Inđija se na sportskom polju nikada nije bavila prizemnim i nesportskim radnjama i neće. Kao potvrda tog pravca je i jedna neuspela sezona gde je ovaj klub u poslednjoj utakmici u sezoni u Požarevcu bio nadomak, Superlige Srbije. Mladi radnik je pobedio na toj utakmici i mi smo im tada čestitali plasman u elitni rang takmičenja. Naša publika je uvek bila korektna prema rivalima i kako se često ističe "pozorišna". Ona tek sportski reaguje na česte po nas nepravde viđene na terenu, ali igrači, stručni štab i Uprava kluba su uvek bili primer ne za samo ovu sredinu. Zbog toga očekujemo da u revanš utakmici baraža za popunu Super lige Srbije imamo isti tretman kakav su imali igrači, stručni štab, gledaoci iz Vranja, koji ni u jednom pogledu nisu bili ni na koji način ugroženi, vređani ili slično. Na kraju očekujemo fer i sportsko ponašanje svih aktera na terenu, korektan odnos prema našim navijačima koji će brojno, organizovano, stići na revanš u Vranje",
kažu iz Inđije.

Revanš meč Dinamo – Inđija igra se od 16 časova u Vranju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve