Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.04.2019.

10:01

Tragedija u Turskoj – prevrnuo se minibus, poginuo Josef Šural

Fudbalski reprezentativac Češke Josef Šural (28) poginuo je u saobraćajnoj nesreći, pošto se prevrnuo minibus koji je prevozio fudbalere Alanjaspora.

Izvor: SV

Autor: SV

Tragedija u Turskoj – prevrnuo se minibus, poginuo Josef Šural
EPA/SLAVEK RUTA

Sedmorica fudbalera turskog kluba, među kojima su bili engleski fudbaler Stiven Koker i nekadašnji napadač Njukasla Papis Sise, su iznajmili prevozno sredstvo kako bi se vratili u Alanju posle gostovanja Kajzerisporu.

Iz Alanjaspora je saopšteno da je do nesreće došlo jer je vozač minibusa zaspao za volanom.

Uprava bolnice je navela da je Šural zadobio višestruke povrede glave, grudi, nogu i ruku, kao i da je preminuo tokom priprema za drugu operaciju, tokom noći.

Turski mediji su preneli da je nesrećni fudbaler ispao iz minibusa, pošto su se vrata otkinula pri prevrtanju.

U vozili su se nalazili i Đalma Kampos, Bajano, Velington i Isak Saki, dok su ostali fudbaleri i članovi stručnog štaba krenuli na put u klupskom autobusu ili u sopstvenoj režiji.

Šural je profesionalnu fudbalsku karijeru započeo u Brnu, kasnije je igrao za Slovan iz Libereca i Spartu iz Praga, a u januaru ove godine se preselio u Tursku.

Odigrao je 20 utakmica za nacionalnu selekciju i postigao jedan gol.

Pre nekoliko godina je pominjan kao moguće pojačanje beogradskog Partizana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve