Nova vest
Fudbal

Petak, 19.04.2019.

09:55

Gaćinović: Čelsi je veliki klub, ali imamo šanse i protiv njih

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta ostvarili su plasman u polufinale Lige Evrope, pošto su u revanš meču pobedili Benfiku sa 2:0.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Gaćinović: Čelsi je veliki klub, ali imamo šanse i protiv njih
Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Tako su izabranici trenera Adija Hitera izbrisali minus od dva gola iz prvog susreta (2:4) i plasirali se među četiri najbolja tima u takmičenju UEFA.

Ajntraht je u nokaut fazi postigao veliki uspeh jer je eliminisao tri kluba koja su u takmičenje stigla iz Lige šampiona, Šahtjor iz Donjecka, Inter i konačno Benfiku.

U dresu Ajntrahta nastupila su Mijat Gaćinović, Filip Kostić i Luka Jović. Mijat i Filip su odigrali svih 90 minuta, a Luka je bio na terenu do 75.

"Najvažnije je da smo prošli u polufinale. Obožavam ovakve utakmice. Možda mi se nije posrećilo da postignem gol, ali za mene je najvažnije od svega da idemo dalje. Od ovog momenta pripremamo se za meč sa Volfsburgom. Nemamo vremena za slavlje jer nam je želja da postignemo nešto i u Bundesligi", poručio je Gaćinović.

On je istakao da ovaj tim Ajntrahta može mnogo i u nastavku takmičenja. U polufinalu Lige Evrope protivnik im je ekipa Čelsija.

"Ključni razlozi za prolaz dalje i dobre igre je snaga ovog tima, imamo neverovatne navijače i odličan stručni tim. Pokazali smo da imamo snažan karakter, verovali smo da možemo da pobedimo Benfiku", dodao je Mijat.

Kaže da će bez straha igrati i protiv Engleza.

"Posle Benfike na redu je Čelsi. Šta da kažem? Veliki klub! Ipak, mi verujemo u sebe. Ako budemo igrali svoju igru, imamo velike šanse", zaključio je fudbaler Ajntrahta iz Frankfurta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve