Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.04.2019.

11:20

Gvardiola: Ključna nedelja za Siti

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola je uoči večerašnjeg susreta u Ligi šampiona sa Titenhemom poručio da je ovo vrlo bitna nedelja za njegov tim.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Gvardiola: Ključna nedelja za Siti
Photo by Marc Atkins/Getty Images

Siti je prvi meč četvrtfinala Lige šampiona izgubio sa 1:0, večeras od 21 čas će pokušati da izbrišu taj minus i plasiraju se u polufinale.

Međutim, to neće biti sve kada je reč o okršajima sa "pevcima" jer ih u subotu očekuje susret 35. kola Premijer lige sa ekipom Maurisija Poketina.

"Ukoliko ne pobedimo u naredne dve utakmice, bićemo van dva takmičenja. Imam taj osećaj nedeljama unazad", rekao je Gvardiola.

To bi bilo tačno u slučaju Lige šampiona, ali ne znači i da bi Mančester siti izgubio bitku za trofej u Premijer ligi. Korak da, ali ne i rat sa "crvenima" sa "Enfilda".

"Prošle sezone smo već u ovom periodu bili šampioni. Ove sezone imamo neverovatnog protivnika u Liverpulu. Oba tima zaslužuju titulu, ali jedan će je uzeti. Posle svega što smo uradili prošle godine, iznenađen sam da imamo sada 83 boda. Cilj je 98, bez toga nećemo biti šampioni", kaže španski stručnjak.

Kada je reč o Totenhemu, ima samo reči hvale.

"Imaju neverovatan tim, nemamo praktično odmora između dva meča. Ove sezone smo odigrali desetak mečeva više od Liverpula. Čak i sa tim, dopada mi se sve ovo", priznao je Gvardiola.

Kaže da mu Liga šampiona nije primarno takmičenje.

"Liga šampiona je teška za osvajanje. Nikako nam ne uspeva. Izvinite gospodo, ja sam pronašaj! To što je nisam osvojio sa Bajernom je veliki neuspeh. Šta drugo da kažem? Moram li da je osvojim? Ne. Direktor je rekao da moram tri puta zaredom da je osvojim", našalio se Gvardiola.

Prednost daje osvajanju pehara Premijer lige.

"Nisam došao ovde da bih osvojio Ligu šampiona, već da igramo fudbal kakav smo igrali u proteklih 20 meseci. Premijer liga je najvažniji trofej, igramo svaka tri dana za bodove", zaključio je strateg prvaka Engleske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve