Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 25.03.2019.

19:41

Spektakl u Lisabonu – "Orlovima" bod protiv Portugala!

Fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je bod na gostovanju Portugalu u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, meč je završen rezultatom 1:1.

Izvor: Spasoje Veselinović

Autor: Spasoje Veselinović

Spektakl u Lisabonu –
EPA-EFE/MARIO CRUZ

Iako je domaći tim od samog starta nametnuo svoj ritam igre, “Orlovi“ su do vođstva stigli već u 7. minutu, kada je penal, koji je iznudio Mijat Gaćinović, realizovao Dušan Tadić.

Portugal je nastavio da napada poslednju liniju Srbije, velikih problema je bilo u sredini terena, koja je lako “pucala“, ali je golman Srbije Marko Dmitrović bio na visini zadatka.

Ipak, momenat u kom ništa nije mogao da uradi se dogodio u 41. minutu, Danilo je prohujao kroz ceo vezni red Srbije, raspalio po lopti sa više od 20 metara i poslao je ispod prečke, ne ostavivši ni promil šanse čuvaru mreže “Orlova“ da reaguje.

Tim potezom je vezista Portugala postavio i konačan rezultat, iako su obe ekipe imale velike šanse da ishod bude drugačiji.

Utakmicu su obeležile i povrede, najpre je Mijat Gaćinović morao da napusti igru, a potom i Kristijano Ronaldo.

Umalo je takva sudbina zadesila i fenomenalnog Dušana Tadića, ali, srećom, divljački start Pepea na njegov zglob nije kao rezultat doneo težu povredu.

Pomalo nestvarno deluje podatak da je Portugal uputio čak 28 šuteva na gol Srbije, jednako nestvarno i da su čak deset udaraca blokirali “Orlovi“, a šest puta je bravurozno intervenisao Dmitrović.

Ritam igre se nije menjao tokom celog meča, Portugal je dominirao, kako posedom lopte, tako i napadačkim avanturama, ali su gotovo posle svake propuštene šanse sledili kontranapadi Srbije, donoseći opasnost po golmana Patrisija.

Sve je moglo da izgleda drugačije u 73. minutu, kada je lopta pogodila u ruku Antonija Rukavinu u šesnaestercu Srbije, sudija je najpre pokazao na belu tačku, ali je na asistenciju pomoćnika promenio odluku.

Desnog beka Srbije je lopta najpre pogodila u glavu, pa u ruku, što je pomoćni arbitar fenomenalno primetio.

Vredi istaći, u ovim kvalifikacijama se ne koristi VAR tehnologija.

U finišu utakmice je bilo evidentno da je Krstajićeve izabranike stigao umor, ali su na kraju uspeli da odole svim atacima protivnika, a bilo ih je zaista mnogo – neretko su fudbaleri Portugala iz jednog napada uspevali nekoliko puta da priprete Dmitroviću.



Sledeća utakmica Srbije u okviru Grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igraće se 7. juna protiv Ukrajine, na gostujućem terenu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Meč ste uživo mogli da pratite u našem LIVE BLOGU

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1258 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

11 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d