Spektakl u Lisabonu – "Orlovima" bod protiv Portugala!

Fudbalska reprezentacija Srbije osvojila je bod na gostovanju Portugalu u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, meč je završen rezultatom 1:1.

Sastavi:
Srbija: Dmitrović - Rukavina, Milenković, Spajić, Mladenović - Maksimović, Gaćinović - Lazović, Tadić, Ljajić - Mitrović.

Portugal: Rui Patrisio - Kanselo, Pepe, Ruben Dijas, Gereiro - Danilo, Karvaljo - Rafa Silva, Sousa, Bernardo Silva - Ronaldo
Sudija Marčinjak je tek na isteku 96. minuta svirao kraj!
90'+ Totalna ofanziva Portugala
Dve velike prilike imao je domaći tim, ali su oba puta šutevi odlazili pored stative. Defanzivci Srbije su i ovoga puta odoleli pritisku.
90' Još pet minuta, fantastičan šut Gerera
U momentu kada je objavljeno da će se igrati dodatnih pet minuta, Gerero je uputio sjajan udarac levom nogom sa leve strane, mreža se zatresla, ali, srećom, njen spoljni deo.
87' Krstajić je izveo Ljajića i na teren poslao Sergeja
87' Žuti karton i za Tadića
Kapiten Srbije je sprečio brzo izvođenje slobodnog udarca, na dvadesetak metara od gola Srbije i zbog toga je dobio javnu opomenu.
84' Santos je izvršio i treću izmenu – Guedeš umesto Silve

Tanjug/AP Photo/Armando Franca
79' "Požuteli" Mladenović i Spajić
Kao da defanzivcima Srbije ponestaje snage, za svega minut levi bek i štoper su dobili po žuti karton.
73' Nema penala za Portugal!
Rukavina je igrao rukom u šesnaestercu Srbije, lopta ga je pogodila, sudija gotovo da je rešio da dosudi jedanaesterac, ali je na asistenciju svog pomoćnika promenio odluku.
71' Novi karambol u šesnaestercu Srbije i propala kontra "Orlova"
Apsolutna konfuzija u kaznenom prostoru Srbije, nekoliko fudbalera Portugala se našlo u petercu, nijedan šut nije bio dovoljno jak da ugrozi Dmitrovića, ali je sve rešio Maksimović.

Usledio je kontranapad, Tadić je "polomio" dvojicu igrača protivničkog tima, ali potom uputio veoma loš udarac.
69' Menja i Krstajić – Lazović ustupio mesto Živkoviću
Fudbaler Benfike je dobio aplauz prilikom ulaska na teren.
65' Pritisak Portugala
Svim načinima domaći tim pokušava da stigne do gola Dmitrovića, ali defanzivci Srbije odolevaju i uspešno rešavaju sve izazove.

Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Tanjug/AP Photo/Armando Franca
58' Santos menja – Andre Silva umesto Dijega Souze
56' Ljajić preko gola!
Preslikana situacija iz duela sa Nemačkom, Lazović je lepo prošao desnom stranom, Ljajić se otvorio u sredini terena, dobio idealnu loptu, ali je njegov šut otišao preko gola.
50' I Radonjić oprobao šut
Na startu drugog poluvremena fudbaleri Srbije igraju veoma visoko i pritiskaju poslednju liniju odbrane protivnika. U jednoj od situacija lopta je stigla do Radonjiæa, koji je lepo prošao sa levog boka ka sredini terena, ali, èini se, požurio sa šutem. Vredi napomenuti da je Pepe još jednom demonstrirao svoje "kvalitete", udarivši Mitroviæa u donji deo kième, posle èega je centarfor Srbije ostao da leži na terenu.
49' Šut Lazovića!
Divna akcija Srbije, lopta je stigla na ivicu šesnaesterca do Lazoviæa, koji je "zalomio", ali nije uspeo levom nogom da uputi dovoljno dobar udarac.
Počelo je drugo poluvreme
Tadiæ ipak nastavlja utakmicu, selektori nisu menjali sastave.
"Pepe želi da završi Tadićevu karijeru?"
Magija Dušana Tadića!
Kraj prvog poluvremena!
Zaista, pravi spektakl na "Lužu". Portugal je nametnuo svoj ritam igre, veoma lako probija sredinu terena i još lakše stiže do šesnaesterca Srbije, dok izabranici Mladena Krstajiæa svoju šansu èekaju iz kontranapada. Posle prvih 45. minuta - 1:1, a oba selektora su morala da izvrše po izmenu, povredili su se Gaæinoviæ i Ronaldon.
"Tadić opasno hramlje"
Naš reporter iz Lisabona Aleksandar Kovaèeviæ javlja da kapiten Srbije Dušan Tadiæ ima problem sa povredom. Posle starta Pepea i sledeæeg napada u kom je izdržao nekoliko teških duela sa protivnicima, fudbaler Ajaksa je teško hodao, a sa terena je, po poslednjem sudijskom zviduku, za prvo poluvreme, izašao sa bolnom grimasom.
45'+ Žuti karton za Pepea i majstorije Tadića
Novi kontranapad Srbije, Tadiæ se našao u dobroj prilici da proigra Lazoviæa, ali ga je, startom karakteristiènim za sebe, oborio Pepe. Umesto direktnog udarca, kapiten Srbije je centrirao ka Milenkoviæu, ali fudbaler Fiorentine nije uspeo da dobro odreaguje. Usledio je novi prodor Tadiæa, meðutim defanzivna linija Portugala nije popustila.
42' Tadić preko gola!
Centaršut sa levog boka je trebalo da padne na glavu Mitroviæu, ali je pre toga do srpskog centarfora stigla noga defanzivca Portugala. Na pravom mestu se našao Tadiæ, ali iz raskoraka nije uspeo da plasira u mrežu, veæ je njegov udarac završio preko preèke.
41' Bomba Danila - 1:1
Još jednom je vezni red Srbije lako dopustio protivniku da se šeta po centru igrališta. Prostor je u 41. minutu osetio Danilo Pereira, raspalio je po lopti i poslao je pod preèku. Šut je bio toliko jak i precizan da Dmitroviæ nije mogao apsolutno ništa da uradi.
35' Ljajić kao štoper
Još jednom se ekipa Portugala našla u gol šansi, ali je maestralno reagovao Ljajiæ i odneo èistu loptu.
34' Tadićeve lopte imaju oči
Tadiæ je još jednom maestralno iskreirao priliku za gol, Mladenoviæ je utrèao u šesnaesterac Portugala, ali je bio "kratak" za korak.
Kako je Adem pronašao Mijata...
30' Povreda Ronalda!
Kako javlja naš reporter Aleksandar Kovačević, Kristijano Ronaldo je posle jednog trka duž leve aut linije ostao da sedi na terenu i signalizirao je svojoj klupi da ne može da nastavi meč.

Zamenio ga je Pici.
Kakav fudbal!
Pravi spektakl u prvih 25 minuta u Lisabonu!

Portugal je u konstantnoj ofanzivi, dok Srbija čeka šansu iz kontranapada i veoma je opasna u svakoj prilici koju dobije.

Spektakl!
24' Ronaldo tražio penal
Posle polušanse Radonjića, Portugal se munjevito prebacio na polovinu Srbije, ponovo je lopta išla u šesnaesterac, gde se nalazio Ronaldo, ali ga je fenomenalno "uštopovao" Milenković.
20' Povreda Gaćinovića!
Fudbaler Ajntrahta je posle iznuđenog penala osetio bol, pa je zatražio izmenu.

Selektor Krstajić je u igru ubacio Nemanju Radonjića.
17' Srbija "prešla centar"
Neverovatan pritisak su izdržali fudbaleri Srbije posle postignutog gola. Kontranapad se otvorio, kao u sedmom minutu, Mitrović je uspeo da primiri loptu, koja je potom stigla do Lazovića, ali on nije uspeo da uputi kvalitetan centaršut.

Iz svega Srbija je dobila priliku da izvede udarac iz ugla.
14' Ponovo Dmitrović!
Još jednom je lopta veoma lako stigla u šesnaesterac Srbije, Rafa Silva se našao u sjajnoj šansi, pokušao je da postigne pogodak, ali je Dmitrović ponovo sjajno reagovao.
9' Šansa za Ronalda i sjajna odbrana Dmitrovića!
Domaća ekipa je odmah krenula u napad, Ronaldo je, u svom stilu, krenuo ka golu i raspalio po lopti, ali je Dmitrović fantastično reagovao.
7' Srbija vodi!
Posle početnog pritiska Portugala, selekcija Srbije je uspela da se oporavi, izvela je fantastičan kontranapad, Ljajić je divno uposlio Gaćinovića, koji je prvi stigao do lopte u šesnaestercu, posle čega ga je oborio Patrisio.

Posle kratkih konsultacija, arbitri su odlučili da dosude jedanaesterac, a kapiten Dušan Tadić je rutinski poslao loptu u levi deo gola domaće ekipe.
4' Karambol u šesnaestercu Srbije!
Sve se desilo pred golmanom Dmitrovićem! Sa jednog, pa sa drugog boka su pripretili reprezentativci Portugala, defanzivci Srbije su zbunjeno reagovali u kaznenom prostoru, ali je na kraju traljav udarac Vilijama Karvalja otišao pored leve stative gola Srbije.
Počelo je!

foto: B92/Aleksandar Kovaèeviæ
"Orlovi" su otpevali himnu "Bože pravde"

Fudbaleri probaju teren na "Lužu"

foto: B92/Aleksandar Kovaèeviæ
Kompletni sastavi obe ekipe:
Šta dobijete za 15 evra?
Dobrodošli u LIVE BLOG utakmice Portugal – Srbija!
Kristijano Ronaldo predvodi Portugal
Srbija bez Jovića, Sergeja...

 Danilo 41' Tadić 7' (p)
  POR   SRB  
  1 : 1  
U Portugal nije otišla organizovana grupa navijača Srbije, ali "Orlovi" neće biti bez podrške.

O tome je iz Lisabona izvestio naš Aleksandar Kovačević.

Opširnije na ovom LINKU.

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

10 h

Podeli: