Nova vest
Fudbal

Petak, 22.03.2019.

12:34

Počinje grupa B, Krstajić "odmerava" Ronalda i Portugalce

U petak počinje grupa B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine u kojoj se ujedno nalazi i reprezentacija Srbije.

Izvor: LN

Autor: LN

Počinje grupa B, Krstajić
Foto: Getty Images

Srbije neće igrati u prvom kolu kvalifikacija, s obzirom da jedna ekipa mora da pauzira svako kolo zbog nepranog broja reprezentacija u grupi.

Prvog dana grupe B odigraće se dva duela, a u onom mnogo bitnijem za plasman na EP, samim tim bitnijem i za Srbiju, sastaće se Portugal i Ukrajina u Lisabonu.

Portugal u kvalifikacije ulazi kao aktuelni šampion Evrope i ekipa koja se "prošetala" kroz grupu 3 Lige A Lige Nacija, te izborila plasman na završni turnir ovog novog prestižnog evropskog takmičenja.

Izabranici Fernanda Santoša od Svetskog prvenstva nemaju poraz i nalaze se u odličnoj formi, a prvi put od Mundijala imaće pomoć jednog od najboljih fudbalera svih vremena Kristijana Ronalda.

Ukrajinci, sa druge strane, nemaju mnogo toga da izgube u ovoj utakmici, s obzirom da su veliki autsajderi po mišljenju analitičara, ali i kladionica.

Trener Ukrajine Andrej Ševčenko će imati priliku da u startnih 11 uvrsti brazilskog napadača Žuniora Moraeša, zvezdu Šahtjora iz Donjecka koja je nedavno dobila ukrajinsko državljanstvo i pravo na igranje u nacionalnom sastavu.

Meč je zakazan za 20.45 na stadionu Estadio da Lužu, a selektor Srbije Mladen Krstajić imaće priliku da tokom slobodnog dana pogleda tu utakmicu i analizira protivnike sa kojima će se susresti u narednim mečevima. Sa Portugalom već u ponedeljak, u Lisabonu.

U drugom meču grupe B, dosta manje bitnom i interesantnim, Luksemburg će ugostiti Litvaniju u istom terminu u duelu ekipa koje će se boriti za pretposlednje mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve