Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.12.2018.

19:30

Mond: Zbog Srbije istraga o meču PSŽ – Zvezda u mrtvoj tački

Istraga povodom navodnih "nečasnih radnji" na meču Pari Sen Žermena i Crvene zvezde u Ligi šampiona stigla je do "mrtve tačke" zbog "opstrukcije iz Srbije".

Izvor: B92

Autor:B92

Mond: Zbog Srbije istraga o meču PSŽ – Zvezda u mrtvoj tački
Starsportphoto

Dva meseca pošto je francuski "L’Ekip" preneo informaciju da "neimenovani visoki funkcioner Crvene zvezde uplatio pet miliona evra na pobedu Parižana sa pet i više golova razlike", posle čega je UEFA pokrenula istragu, ista uopšte nije napredovala zbog Srbije, piše francuski "Mond".

Isti list navodi da postoji mogućnost prekida jer se do sada u istrazi nije pojavilo ništa osim "nedokazanih informacija i rezultata fudbalske utakmice", kao i da je ona usporena u prvih 48 časova.

Izveštaj se očekuje u sledećih nekoliko nedelja, a "Mond" tvrdi, pozivajući se na izvor blizak istrazi, da "postoji opstrukcija iz Srbije". Francuzi pišu da srpske vlasti koje nisu sarađivale na način na koji je bilo potrebno, iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije izjavio da će učiniti sve da se rasvetli slučaj.

"Bez učešća Srbije, istraga će teći bez te pomoći. Poslat je zahtev preko Evropola, ali nije bilo odgovora", piše u tekstu.

Finansijsko tužilaštvo je takođe krenulo da obrađuje slučaj, a nakon problema u komunikaciji sa Interpolom, pridružile su se i srpske vlasti.

"Uradićemo naš posao. Naši nadležni organi će potpuno sarađivati sa Interpolom i francuskom policijom", rekao je tada predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ovaj tekst je verovatno i razlog zbog kojeg je novinar "Monda" na konferenciji za medije Vladana Milojevića pitao trenera Zvezde da prokomentariše istragu.

Prašina koju je podigao "L’Ekip" pričom da je dobijeni novac čelnik Zvezde trebalo da pokupi u jednom "trendi lokalu u centru Pariza" dan nakon utakmice (navodno uplatio na više mesta, a imao i sastanak sa predsednikom PSŽ Naserom al-Kelaifijem), slegla se i dalje od toga se nije odmaklo.

Iz redova srpskog šampiona su ranije za "Mond" potvrdili da nemaju šta da kriju.

"Želim da čujem koje ljude francuska policija želi da ispita i sledećeg dana ću otići u Paris. Želim da se ova stvar reši što pre kako bi se očistilo ime Crvene zvezde", rekao je generalni direktor Zvezdan Terzić za francuski list.

U međuvremenu, klub iz Ljutice Bogdana je podneo tužbu protiv "L’Ekipa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

220 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d