Nova vest
Fudbal

Petak, 07.12.2018.

09:37

Poketino jedina želja Junajteda

Mančester junajted ozbiljno razmatra moguće opcije u slučaju da uskoro uruče otkaz Žozeu Murinju.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Poketino jedina želja Junajteda
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Iako mnogi procenjuju da će Portugalac najverovatnije do leta voditi klub sa "Old Traforda", nije isključeno da se to dogodi i ranije u slučaju da se loši rezultati nastave.

Kako prenose ostrvski mediji, velika želja uprave kluba je da Murinjov naslednik bude sadašnji menadžer Totenhema, Maurisio Poketino.

Međutim, posao oko dovođenja Argentinca biće sve samo ne jednostavan.

On ih je već odbio 2016. godine, a poznato je da je za njegove usluge od ranije zainteresovan i Real. Ipak, izvršni direktor Ed Vudvord i članovi uprave kluba veruju da imaju načina da privuku Poketina, bez obzira što se Madrid čini daleko atraktivnijom opcijom.

Želja Poketina je da Totenhem vodi na novom stadionu. On je prošlog leta potpisao novi petogodišnji ugovor vredan osam miliona funti po sezoni. Jasno je da bi Junajted morao da ponudi minimum 40 miliona funti da ga natera da promeni odluku.

Što se tiče Murinja, u slučaju da se ekipa ne plasira u Ligu šampiona, što je za sada veoma realno da se dogodi, aktivirala bi se klauzula iz ugovora sa Portugalcem, tako da bi klub platio mnogo manje obeštećenje u slučaju da uprava odluči da mu u junu uruči otkaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve