Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.12.2018.

17:45

Dejan Stanković na 70. rođendanu Antonina Panenke FOTO/VIDEO

Spektakularnim izvođenjem penala na Evropskom prvenstvu 1976. je reprezentaciji tadašnje Čehoslovačke doneo titulu šampiona i sebe upisao u fudbalske anale.

Izvor: B92

Autor:B92

Dejan Stanković na 70. rođendanu Antonina Panenke  FOTO/VIDEO

Antonin Panenka je na beogradskoj "Marakani" u odlučujućoj petoj seriji jedanaesteraca, koji su prvi put u istoriji odlučivali o prvaku "Starog kontinenta", pokazao nesvakidašnju smirenost i lucidnost, a gol koji je postigao postao je planetarno poznat.

Ideja kojom se vodio i veština kojom je izveo šut do tada nisu viđeni na fudbalskim terenima i time je Antonin Panenka sebi "kupio" mesto među besmrtnima.

Legendarni češki fudbaler trenutno je počasni predsednik Bohemiansa, kluba u kome je počeo svoju bogatu karijeru.

Panenka je u nedelju proslavio 70. rođendan, a Bohemians je u čast čoveka koji je u istoriji tog kluba na 230 utakmica postigao 76 golova organizovao prigodnu svečanost.

Specijalni gost u Pragu bio je naš proslavljeni reprezentativac i ambasador UEFA Dejan Stanković, koji je Panenki uručio prigodne poklone i uveličao ceo događaj.

UEFA je i ovim činom po ko zna koji put pokazala kako se odnosi prema legendama evropskog fudbala i igračima koji su na svojevrstan način obeležili istorijat takmičenja pod njenim okriljem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve