Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 29.10.2018.

18:35

Totenhem i Siti igraju na "oranici" od Vemblija

Komercijalni sadržaji na najčuvenijem stadionu u Engleskoj utiču drastično na kvalitet terena na "Vembliju". Totenhem i Mančester siti biće u velikom problemu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Totenhem i Siti igraju na
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Derbi meč desetog kola Premijer lige igra se u 21.00, a fudbalerima će biti potrebno mnogo veštine i snage kako bi izbegli povrede zbog užasnog stanja terena.

Blago rečeno, Vembli liči na oranicu i radnici koji ga održavaju su morali mnogo toga da urade u poslednjih 24 sata kako bi ga doveli u kakvo takvo prihvatljivo stanje za susret "pevaca" i "građana".

Problem je što je na istom stadionu u nedelju odigran meč NFL između Džeksonvil Jaguarsa i Filadelfija Iglsa. Centralni deo terena je najviše pogođen, na mnogim mestima trava je spaljena, a rupe koje su nastale popunjene su peskom.

Mnogi smatraju da će takav teren više pogodovati igri Totenhema, te da će onemogućiti fudbalere Mančester sitija da igraju brzo i sa velikim brojem kratkih dodavanja.

Inače, "Vembli" je već nekoliko nedelja u prilično jadnom stanju, a sve je počelo posle bokserskog obračuna između Antonija Džošue i Aleksandera Povetkina početkom ovog meseca, kada je ring bio postavljen tačno na centru terena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve