Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.10.2018.

08:52

Barselona pušta Mesija, ali...

Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi nedavno je dovođen u vezu sa seobom u Mančester siti, ali sudeći po informacijama iz Španije, od toga nema ništa.

Izvor: ZK

Autor: ZK

Barselona pušta Mesija, ali...
Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Uprava prvaka Španije sprema Argentincu novi ugovor u želji da ga privoli da ostane na "Kamp Nou" do 2022. i ako je moguće 2023.

Prema sadašnjem ugovoru, Mesi je slobodan da napusti klub 2021. godine, ali "Mundo Deportivo" otkriva da postoji klauzula koja omogućava napadaču da ode već 2020. i to pod jednim uslovom, a to je da ne igra u nekoj od elitnih liga!

To praktično znači da Mesi ima embargo odlaska u Englesku, Italiju, Francusku, Nemačku ili recimo u neki od rivalskih klubova u Španiji, poput Reala.

Mesi će u leto 2021.imati 34 godine i Barselona veruje da bi u tom slučaju trebalo ići postepeno, nuditi mu produžetak ugovora na godišnjoj bazi, jer svi veruju da još nije rekao svoju konačnu reč u fudbalu.

Uprava ne planira da sa Mesijem o produžetku saradnje razgovara ove, već tek naredne sezone, tačnije u od leta 2019. Naravno, želja svih je da Mesi ostane i završi igračku karijeru kao jedan od malobrojnih fudbalera koji su igrali za samo jedan klub kao profesionalci. To je želja i svih ostalih igrača u timu prvaka Španije.

Takođe, ne treba zaboraviti da je Barselona u ugovor koji je Mesi potpisao u novembru prošle godine, unela klauzulu da Mesi može da ide uz obeštećenje od 700 miliona evra, ali dodadatak je da to ne može da bude elitni klub.

To znači da bi mu bio dozvoljen odlazak recimo u Kinu ili Japan, kao na primeru Ćavija ili Inijeste, koji su otišli da igraju za klubove u Kataru, odnosno Japanu. Mesi je više puta izjavljivao kako mu je lepo u Barseloni i kako bi želeo da karijeru završi u dresu "blaugrane".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu