Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 27.09.2018.

10:05

Potvrđena rekonstrukcija stadiona Partizana VIDEO

Fudbalski klub Partizan u sledećih godinu dana trebalo bi da počne rekonstrukciju stadiona u Humskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Potvrđena rekonstrukcija stadiona Partizana VIDEO
Starsportphoto

To je u "Jutru sa Jovanom i Srđanom" na televiziji PRVA potvrdio Aleksandar Stepanović, direktor stadiona Partizana, koji je naveo da je odobren plan rekonstrukcije.

"Dobili smo plan detaljne regulacije, odnosno zeleno svetlo skupštine grada da može da se radi rekonstrukcija. To je vrlo važno jer je to najbitniji dokument za projekat izgradnje stadiona, rekonstrukcije itd…", rekao je Stepanović i dodao:

"Već smo preduzeli određene korake u tom procesu, obrađivači koji su u obavezi da nas prate, već su angažovani i verujem da će to vrlo brzo doći na dnevni red. Računam da će šest-sedam meseci trajati period u kojem će plan biti usvojen, kako bismo mogli da počnemo da radimo".

A kada će početi rekonstrukcija?

"Od šest do devet meseci je period kada bi trebalo da počnemo da radimo. Već imamo idejno, programsko rešenje kada je u pitanju stadion".

Stadion u Humskoj star je više od 60 godina, što dodatno komplikuje proces rekonstrukcije.

"Stadion je stare konstrukcije iz 1949. godine i nova rešenja moraju biti u okviru nezavisne konstrukcije, kako ne bi opterećivali staru. Pravi se jedan prsten oko stadiona koji će, u krivinama biti oko osam, a u pravcima oko 12 metara. U tom prostoru, po etažama, događaju se razne stvari – lože, komitet za gledaoce, sport servis koji je bio na istoku, prebacujemo na zapad. To je veliki i zahtevan posao, a mi moramo da se prilagodimo propisima UEFA koji su iz godine u godinu sve oštriji. Propisi koji su bili pre 10 godina, a odnose se na primer na svlačionice i antidoping kontrole, više ne važe".

To će značiti da "crno-beli" dobijaju moderan stadion po svim evropskim standardima.

"Apsolutno. Kao kada idemo u Evropu, pa gledamo kako je tamo, trudićemo se da napravimo sličan balans", zaključio je Stepanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

114 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu