Nova vest
Fudbal

Sreda, 26.09.2018.

12:15

Marka: Sančes, Ezil i Bonuči u "najgorih 11" prošle sezone

Paralelno sa FIFA izborom za najbolje igrače na svetu, španska Marka je birala 11 igrača koji su odigrali sezone za zaborav.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Marka: Sančes, Ezil i Bonuči u
Getty images

Svoje mesto u neslavnom izboru našli su između ostalih Mesut Ezil, Aleksis Sančes i Viktor Lindelof, a tu su između ostalih i Leonardo Bonuči i Tiemue Bakajoko.

Na golu se nalazi Loris Karijus. I dok je nemački čuvar mreže svoju sreću ovog leta pronašao na pozajmici u Bešiktašu, Liverpul ga je zamenio Alisonom Bekerom.

U dresu "Redsa" je dobijao poverenje sve do kraja maja i samo jednom utakmicom, ali onom najvažnijom – finalom Lige šampiona, obeležio je sebi sezonu i verovatno karijeru.

Dve greške i pokloni Real Madridu podarili su mu neslavan "broj 1" u timu razočarenja sezone.

Odbranu čine Viktor Lindelof, Leonardo Bonuči, Benedikt Hevedes. Iako je Šveđanin trebalo da bude pouzdano rešenje pozadi za Junajted nije mnogo igrao, a i kada jeste, to nije radio dobro.

Bonuči je pre samo godinu dana hvaljen kao jedan od najboljih defanzivaca sveta jer je u paru sa Đorđom Kjelinijem komandovao odličnom odbranom Juventusa do finala Lige šampiona.

Usledila je sezona u Milanu i potop, pa onda povratak "odbeglog sina" u Juventus. Hevedes je iz Šalkea prešao u Juventus na pozajmicu, nije se naigrao fudbala i završio je u Lokomotivi iz Moskve.

Kada je reč o sredini terena na njoj se našao Tiemue Bakajoko, šampion sa Monakom, skupa i lošija alternativa u Čelsiju od Nemanje Matića.

Sada je na pozajmici u Milanu. Mesut Ezil je takođe odigrao očajnu sezonu, kako u klubu tako i u reprezentaciji.

"Začin" je povrh svega bio bolan rastanak od dresa Nemačke u međusobnim prozivkama sa Savezom u vezi sa jednom fotografijom sa turskim predsednikom Redžepom Erdoanom.

U veznom redu je među najlošijima i Vesli Snajder koga je Marka uvrstila jer je odigrao svega nekoliko utakmica za Nicu pre odlaska u Al Garafu. Tu je još i Ganso posle loše sezone u Sevilji i odlaska u Amijen na pozajmicu.

Napad čine Aleksis Sančes, Keleći Ihenaćo i Lusijano Vijeto.

Sančes je dugo pričao kako nije zadovoljan u Arsenalu, pa je zimus ubo premiju odlaskom u Mančester junajted koji je pristao da mu nedeljno plaća pola miliona funti.

Sančes ove sezone uopšte nije postigao gol posle šest utakmica samo u Premijer ligi, na ruku mu ne idu forma Romelua Lukakua u napadu, ali i krilnih igrača.

Ihenaćo je trebalo da izađe iz senke Serhija Aguera a umesto toga je "grejao klupu" u Lesteru, dok je Vijeto novi život posle Atletiko Madrida pronašao u Fulamu.

Da podsetimo, najbolji igrač na svetu ove godine je Luka Modrić, a tim godine možete pogledati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve