Grujić: O Brazilu ne trošimo reči, oni su inspiracija

Fudbaler Srbije Marko Grujić rekao je da svaki igrač veruje da će otići na Svetsko prvenstvo i podseća na proces stvaranja tima na duže staze.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Starsportphoto
Starsportphoto

Reprezentativci Srbije trenutno se nalaze u Staroj Pazovi pred put u Austriju na završne pripreme za Mundija.

U Gracu ih očekuju mečevi sa selekcijama Čilea i Bolivije, a vi sve informacije u vezi karata možete pronaći
OVDE.

Grujić je jedan od mlađih igrača koji su 2015. bili prvaci sveta na Novom Zelandu vođeni Veljkom Paunovićem i pobedili su upravo Brazil u finalu 2:1.

"Vreme je na našoj strani od prvog dana okupljanje u ovom velelepnom centru. Imamo još dva treninga i put u Austriju koji ćemo iskoristiti da se što bolje pripremimo. Svako ima pravo da se nada odlasku na Mundijal. Mi stvaramo reprezentaciju na duge staze i tu smo da se navikavamo jedni na druge", rekao je novinarima Grujić u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Kako je naveo, utakmicama protiv Kostarike i Švajcarske bi trebalo da bude dat veći značaj nego za poslednje kolo protiv Brazila.

"Kostarika i Šcajcarska su kljične. O Brazilu ne bi trebalo da trošimo reči, nadam se da ćemo ući rasterćeni u poslednje kolo i meč sa njima", rekao je Grujić.

On je naveo da ne vidi problem u putovanjima na različite destinacije tokom Mundijala u Rusiji i ističe zadovoljstvo odabirom protivnika na pripremama u Austriji.

"Zadovoljan sam odabirom reprezentacija sa kojima igramo na pripremama, jer su sa istog kontinenta i imaju sličan stil igre kao Kostarika", izjavio je Grujić.

Prema njegovim rečima, rezultatska važnost ima prioritet u prva dva kola protiv Kostarike i Švajcarske, a da će Brazil poslužiti kao inspiracija za igru.

"Prve dve su posebno bitne i nema razlike između Kostarike i Švajcarske. Uvek je Brazil inspirativan. Protiv njih ćemo igrati energično, kao što igramo u svakoj, ali kod njih naročito", rekao je Grujić.