Nova vest
Fudbal

Nedelja, 01.04.2018.

13:40

Dani Alveš je najtrofejniji fudbaler svih vremena!

Brazilski reprezentativac Dani Alveš u subotu je ispisao stranice fudbalske istorije i postao najtrofejniji fudbaler svih vremena.

Izvor: B92

Autor:B92

Dani Alveš je najtrofejniji fudbaler svih vremena!
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

Alveš je sa Pari Sen Žermenom osvojio Liga Kup pobedom nad Monakom od 3:0, što mu je ukupno bio 36. trofej u karijeri, čime se osamio na večnoj listi.

Fenomenalni desni bek je iza sebe ostavio legende Liverpula i Mančester junajteda, Kenija Dalgliša odnosno Rajana Gigsa, koji su osvojili po 35.

Alveš je čak 23 trofeja osvojio s Barselonom, pet sa Seviljom, dva sa PSŽ, dva s Juventusom i četiri s brazilskom reprezentacijom.

Šest puta je osvajao La Ligu, po pet puta Superkup Španije i Kup kralja, četiri puta Superkup Evrope, po tri puta Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo, po dva puta UEFA kup i Kup konfederacija...

Izvesno je da će produžiti svoj niz jer će 'Sveci' za nekoliko nedelja i matematički obezbediti šampionski naslov u Francuskoj.

Inače, među igračima s najviše osvojenih trofeja su, pored spomenutih Alveša, Gigsa i Dalgliša. još i Vitor Baija (33), Vael Goma (32), Zlatan Ibrahimović (32). Andres Inijesta, Đerar Pike i Leo Mesi ih takođe imaju više od 30, Pele 29, Ćavi 28...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve