Nova vest
Fudbal

Subota, 03.02.2018.

13:45

"Juventus, Bajern, ECA, UEFA. Da li razumete ovaj film?"

Lider Serije A Napoli pokušao je da u finišu prelaznog roka dovede Matea Politana iz Sasuola, sve je dogovoreno, a onda je transfer propao "pet do 11".

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: Getty images

Napoli nije uspeo ni u nameri da dovede ni Simonea Verdija i Đerara Deulofeua, te da zaključi dolazak mladog talenta Ajaksa Amina Junesa.

Savršen opis jednog finiša prelaznog roka otvoreno je opisao predsednik Napolija Aurelio de Laurentis.

"Rekao sam predsedniku Sampdorije Masimu Fereru da proda Đanluku Kaprarija Sasuolu za 10 miliona evra, kako bismo mi mogli da dobijemo Politana. On me pozvao malo kasnije i rekao mi da želi 18 miliona. Ja sam mu savetovao 16, iako je trebalo da pregovara sa sportskim direktorom Sasuola Đovanijem Karnevalijem, a ne sa mnom", počeo je priču De Laurentis.

"Ferero mi je odgovorio porukom da su pregovori zaključeni. U tom trenutku, već sam otkazao planove za Politana. Samo dva sata pre kraja prelaznog roka Karnevali me pozvao i rekao da možemo da završimo Politana, jer su oni blizu dogovora sa Kaljarijem za Dijega Farijasa. Dodatno, on je želeo Adama Unasa na pozajmicu i 15 miliona evra, plus ono što Sasuolo plati za Farijasa", nastavio je prvi čovek Napolija.

"Rekli su mi da je to 10 miliona plus 3 miliona za bonuse, iako je predsednik Kaljarija Tomaso Điulini otkrio mom sportskom direktoru Kristijanu Giuntoliju da je dogovor 8+2. Nisam bio uveren, već sam pomislio da ću baciti novac kroz prozor. Pristao sam da platim 28 miliona plus jedan milion za bonuse. Dogovorili smo se oko detalja, dvogodišnja pozajmica za 8 miliona i obaveza da otkupimo ugovor za 29 miliona u januaru 2019. I dodatni milion u slučaju osvajanja Skudeta", kaže De Laurentis.

"Spremili smo papire i ugovore i sve poslali u Sasuolo na vreme, sve potpisani. Bilo je 22:47, a transfer rok se završavao u 23h. Sasuolo je odgovorio u 22:55 sa dva papira za Ounasa, bez potpisa i pečata. Pozvao sam Karnevalija i pitao šta to radi, a on mi je odgovorio da imaju problema sa faksom. U današnje vreme. Stvarno?", otkrio je svoje probleme prvi čovek Napolija.

Počele su glasine da je direktor Juventusa Bepe Marota umeštao prste u dogovor sa Sasuolom.

"Čuo sam to, nisam ja koji je proširio tu priču. Ja sam fatalista, milim da je bolje ovako. Divim se Politanu, koji je bio uzbuđen zbog dolaska u Napoli, ali mislim da ne vredi taj novac. Ako mi je neko sačuvao 29 miliona evra, učinio mi je uslugu, a ne zlo", dodao je De Laurentis.

Nekoliko nedelja ranije Napoli je dogovorio sa Bolonjom transfer Verdija, ali je on odbio prelazak u Napulj.

"To je više bila kupovina za budućnost, nego za sadašnjost. Za razliku od Politana, Verdi može da igra u sve tri napadačke pozicije. Sve smo dogovorili sa Bolonjom i agentom Brankinijem za 25 miliona evra. Praktično smo ga čekali u trening centru kada smo dobili poziv: "Ne oseća da je spreman". Da li je Inter bio iza toga? Ne znam i briga me. Moraš biti srećan što dolaziš u Napoli, u suprotnom", otkrio je pozadinu i ove priče De Laurentis.

Nije došao ni Katalonac Deulofeu koga je Barselona na kraju pozajmila engleskom Votfordu.

"Recite mi ovo: Kada bi igrao kod Mauricija Sarija? Dogovarao sam transfer strategiju sa Mauricijom i on mi je rekao da Deulofeu nema karakteristike potrebne ovom timu. Kraj priče", stavio je tačku predsednik Napolija.

Situacija sa Junesom iz Ajaksa je kompleksnija. On je potpisao ugovor od juna 2018, kada će postati slobodan igrač, ali se vratio u Amsterdam na još šest meseci.

"Zbog ozbiljnih porodičnih problema odlučio je da odloži dolazak u Napoli. Čekamo ga, biće naš od jula, ugovor je već prosleđen Serji A. Ista priča je sa Amatom Čičiretijem. To je sve završeno, čak iako je bilo problema u Nemačkoj sa prijateljima od prijatelja", kaže De Laurentis.

Spekulisalo se da je Bajern Minhen pokušavao da upropasti Napolijev dogovor sa mladim reprezentativcem Nemačke nudeći mu više novca.

"Nisam ni to ja rekao, ali razmislite: Juventus, Bajern, ECA (Evropska asocijacija klubova), UEFA. Da li razumete ovaj film?", poslao je jasnu poruku prvi čovek Napolija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu