Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.12.2017.

13:33

SP: Stadion na kojem igra Srbija "može da se sruši" (FOTO)

Stadion u Samari 'Kosmos arena', na kojoj bi 17. juna Srbija trebalo da igra u prvom kolu Svetskog prvenstva 2018. protiv Kostarike, u katastrofalnom je stanju.

Izvor: B92

Autor:B92

SP: Stadion na kojem igra Srbija
Photo by Michael Regan/Getty Images

Stadion koji bi trebalo da ima kapacitet 44.918 mesta nije bezbedan i mogao bi da se sruši, piše ruski portal "Sovjet sport".

Prema informacijama ovog medija posoje veliki problemi i, ne samo da radovi kasne, već je Federalna služba za zaštitu životne sredine, tehnološkog i nuklearnog nadzora (Rosteknadzor) zatražila da svi radovi budu prekinuti na tri meseca jer su napravljeni ogromni propusti.

"Pronađen je ogroman broj nedostataka u pločama, stubovima, potpornim i pregradnim zidovima, šavovima, u elektoinstalacijama. Propusti mogu da ugroze bezbednost svih na objektu. Naša administracja uputila je sedam tužbi Arbitražnom sudu u Samarskoj oblasti za Građevinsko udruženje 'Kazanj', generalnog izvođača radova. Zahtevamo od suda da na tri meseca obustavi izgradnju stadiona", navodi se u saopštenju Rosteknadzora.

Predsednik Rusije Vladimir Putin nedavno je priznao da postoje problemi, da radovi na izgradnji kasne, ali da će do početka prvenstva sve biti završeno.

A ovako su Rusi zamislili da izgleda stadion...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu