Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.10.2017.

13:33

Miha: U školi sam učio o Andriću, a ne o Ani Frank

Siniša Mihajlović našao se u centru pažnje italijanske javnosti izjavom da ne zna ko je Ana Frank.

Izvor:

Autor:

Miha: U školi sam učio o Andriću, a ne o Ani Frank
Getty images

"Navijači Lacija napali su Anu Frank sa Rominim dresom? Ne znam ništa o tome, ko je Ana Frank?", izjavio je Mihajlović.

Navijači Lacija izazvali su buru prethodnog vikenda jer su koristili nalepnice sa likom Ane Frank u dresu rivala Rome, posle čega je Fudbalski savez Italije odlučio da u narednom kolu sve utakmice krenu minutom ćutanja i čitanjem odlomaka njenog dnevnika.

Kada mu je italijanski novinar objasnio da je ona bila jevrejska devojčica koja je pisala dnevnik o svom skrivanju od Nacista tokom Drugog svetskog rata u Amsterdamu, pre nego što je ubijena u koncentracionon logoru, Mihajlović je iznenadio sve rečima da nije čuo za nju.

"Stvarno ne znam, nisam upućen u tu temu, izvinite", dodao je zbunjeni Mihajlović, da bi u četvrtak novinarima ponudio dodatno objašnjenje.

Rekao sam da ne čitam novine, pa su me novinari pitali o Andrei Belotiju, a onda i o Ani Frank... To je skakanje s teme na temu. Bio sam zbunjen i nisam razumeo kontekst. Nisam znao šta su navijači Lacija uradili. Ja sam protiv svakakve vrste rasizma, a svake nedelje dobijam uvrede na stadionima. Nas su u školi u Srbiji učili o Ivu Andriću, ne o Ani Frank. Ne vidim zbog čega je toliki problem ako ne znam mnogo o njoj", istakao je bivši selektor Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu