Ramos: Zašto se Pike čudi zvižducima? Očekivano je

Referenduma za nezavisnost Katalonije uticao je i na fudbal pa su tako "poljuljani" odnosi i u španskoj reprezentaciji.

SMIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

'Crvena Furija' okupila se u Madridu pred dve poslednje utakmice za kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji, a na jučerašnjem treningu u centru pažnje bio je igrač Barselone Đerar Pike.

Pike, koji je otvoreno podržava nezavisnost Katalonije, dočekan je zvižducima u Madridu,a o povodom toga oglasio se i Serhio Ramos.

Kapiten Real Madrida je pre nekoliko dana poručio fudbaleru Barselone da se ne meša u politiku, a sada ističe da je očekivao uvrede za svog saigrača.

"Već sam mu rekao da mu nije pametno što se meša u sve to, a onda se čudi zašto mu zvižde. Svakako ćemo mu mi pružiti podršku, ali moram priznati da me nije iznenadilo ono što se događalo na treningu. Nadam se da će ubuduće pametnije postupati", rekao je Ramos.

U znak protesta zbog postupanja policije, vodeći katalonski sindikati i udruženja pozvali su građane da u utorak stupe u generalni štrajk. Barselona je najavila da će se pridružiti štrajku.

Fudbal

Lopetegi: Pike je motivisan

Selektor Španije Hulen Lopetegi rekao je da je Đerar Pike motivisan za nastupe u državnom timu, uprkos tome što je podržao referendum za nezavisnost Katalonije.

Fudbal utorak 3.10. 19:12 Komentara: 4
strana 1 od 2 idi na stranu