Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 03.07.2017.

14:28

Legenda u fotelji – Toti postaje direktor Rome

Trener Rome Euzebio di Frančesko najavio je da će legenda "Vučice" Frančesko Toti skoro izvesno postati direktor kluba.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Legenda u fotelji – Toti postaje direktor Rome
Getty images

Di Frančesko je nedavno preuzeo klupu Rome, a ističe da bi mu značilo kada bi Toti bio uz njegov tim.

Totiju je zvanično ponuđeno mesto direktora kluba, a Di Frančesko očekuje da Toti pristane.

"Skoro sigurno će Toti postati direktor. Skoro sam pričao sa njim i na stranu ono što odabere, voleo bih da Toti bude tu blizu nas jer bi timu doneo vrednost. Ja ću se baviti treninzima, ali neko ko poznaje okruženje bi odlično uskočio između mene i igrača o kojima ne znam mnogo", rekao je Di Frančesko za italijanski Centar.

Toti je poslednju utakmicu za Romu odigrao na kraju ove sezone i nikada nije nagovestio da bi u nekom drugom klubu mogao da nastavi karijeru u bilo kom svojstvu.

Di Frančesko je sa Totijem igrao od 1997. do 2001. godine kada je Roma osvojila poslednji Skudeto i imala vrlo kvalitetan sastav sačinjen od pojedinaca kao što su Kafu, Batistuta, Montela, Nakata, Emerson, Delvekio.

"Jedini mogući odgovor je rad. Mogu da prenesem svoj način gledanja na fudbal i moramo da stvorimo grupu: klub, navijači i tim. Moramo da spojimo sve u jednu pozitivnu sliku, mada mnogo toga zavisi od rezultata. Obavezni smo da ih napravimo, ali snaga nije u tome da se padne tokom teških vremena. Imao sam dovoljno sreće da osvojim Skudeto sa Romom", rekao je Di Frančesko.

Za generaciju koja je postala prvak Italije je dodao da je reč o skupu sjajnih pojedinaca, kao i da mora da stvori istovetne uslove da bi tim sada opet postao moćan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve