Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.05.2017.

13:21

12 članova FIFA ne zna ko je prvak sveta!

Početak Kongresa FIFA počeo je otkrivši jednu poražavajuču činjenicu – čak 12 članova Kongresa ne zna ko je aktuelni prvak sveta u fudbalu!

Izvor: AK

Autor: AK

12 članova FIFA ne zna ko je prvak sveta!
Foto: EPA/JOSE MENDEZ

Redovni godišnji Kongres FIFA (67) održava se u Bahreinu, a na njegovm otvaranju su se članovi obrukali kod pitanja ko je osvojio poslednje Svetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

Predsednik FIFA Đanin Infantino, koji je zamenio dugogodišnjeg čelnika organizacije Sepa Blatera prošle godine, rekao je na otvaranju da se FIFA potpuno tramsformiše.

"Gradimo novu reputacju FIFA posle svega što se dogodilo. Preuzeli smo organizaciju kada se našla na najnižoj tački. Ovde više nema mesta za one koji zloupotrebljavaju fudbal", rekao je Infantino.

Poslednjih nekoliko godina FIFA se nalazi u centru korupcionog skandala u koji je usključeno na desetine njenih zvaničnika, mahom iz latinoameričkih zemalja, a mnogi su već osuđeni za zloupotrbenu položaja, uglavnom od strane federalnog suda SAD.

"Nisu fer oni koji kritikuju novu organizaciju, koja je uvela transparentnost, kontrolu i etičke norme. Mnogo je lažnih vesti i alternativnih činjenica koje kruže u vezi sa FIFA. Pljuvanje FIFA je postalo nacionalni sport u nekim zemljama", istakao je Infantino.

On je prokomentarisao i kritike koje je FIFA dobila zbog smene pojedinih članova Etičkog komiteta.

"U prošlosti su mnogim stručnjaimca isplaćeni milioni, zaposleni su od FIFA da pomognu FIFA. A šta su uradili? Samo su udarili pečat na bolestan i pokvaren sistem. Gde su svi ti samoproklamovani gurui i stručnjaci. Jednostavno su nestali. Ja neću, mi nećemo prihvatiti "doronamerne" savete bilo kog pojedinca koji nije uspeo da zaštiti fudbal", zaključio je Infantino.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve