Nova vest
Fudbal

Subota, 22.04.2017.

16:34

Petlići Partizana osvojili Gallini World Cup 2017

Omladinska škole Partizana (2002 i 2004) učestvovala je na prestižnom turniru za mlađe kategorije Gallini World Cup 2017 u gradu Pordenone (Italija).

Izvor: SM

Autor: SM

Petlići Partizana osvojili Gallini World Cup 2017
fkpartizan

Radi se o izuzetno velikom i prestižnom turniru, koji se održava devetnaestu godinu zaredom i na njemu ekipe godinama postižu zapažene rezultate.

Na ovogodišnjem turniru u dve kategorije učestvovale su 72 ekipe iz 13 zemalja sa 1100 igrača.

Starija ekipa pionira nije otputovala na turnir kompletna, pošto su imali u isto vreme turnir u Atini, slične jačine, pa su na kraju turnira bili plasirani u grupi timova od 9-12.

Trener pionira Zoran Mamić poveo je 18 igrača:

Pavlović Danijel, Đorđev Andrej, Nikolić Ognjen, Đorđevic Ilija, Nešić Jovan, Dmitrović Marko, Pejičić Lazar, Stošić Vanja, Cvetičanin Luka, Lukić Jovan, Mićić Lazar, Janković Marko, Lutovac Boris, Subotić Luka, Vukosavljević Strahinja, Šljukić Luka, Čalić Bojan i Jović Ognjen.

Petlići trenera Zvonka Popovića (2004) u konkurenciji 24 ekipe iz 11 zemalja, a između ostalog bile su i ekipe iz Brazila i USA pored evropskih, osvojili su prvo mesto.

Od grupe do finala redom su pobedili sledeće ekipe: Mendrisotto (Švajcarska) 3:1, Ancona (Italija) 3:0, Pordenone (Italija) 2:1, Alphanse Boys (Holandija) 5:0, Fontanafredda (Italija) 5:0 i u finalu ekipu Ausonia iz Milana rezultatom 5:1.

Ekipa Partizana je postigla 23 gola, od kojih je prvi strelac turnira Vanja Vlahović postigao 13 golova, a drugi strelac turnira je takođe igrač Partizana Baždar Samed sa 7 golova.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Petković Mihailo.

I Zvonko Popović je vodio na turnir 18 igrača:

Mihajlović Đorđe, Kostić Aleksa, Peković Veljko, Aćimović Dimitrije, Stjepanović Mateja, Živković Marko, Baždar Samed, Petković Mihailo, Vlahović Vanja, Vasić Leontije, Lazarević Andrija, Groznica Srđan, Kovačević Bojan, Stojanović Luka, Ugrinović Veljko, Polumenta Dorijan, Marinković Milivoje i Cvetković Srđan“.

Ekipa trenera Zvonka Popovića pobrala je sve komplimente od prisutnih stručnjaka uz konstataciju da igra najlepši fudbal.

Inače, kuriozitet turnira predstavlja činjenica da je trener Zvonko Popović jedini trener koji je osvojio dva puta turnir u dve različite kategorije: 2009. godine njegova ekipa tadašnjih kadeta (Lazar Marković, Ninković, Mitrović…) osvojili su ovaj turnir, i sada ponovo u kategoriji petlića.

Nadamo se da će i ova generacija biti uspešna kao što je generacija Mitrovića, Markovića i Ninkovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu