Regionalna liga mlađih kategorija?

Predstavnici sedam fudbalskih saveza Jugoistočne Evrope razgovarali su u Zagrebu o pokretanju zajedničke lige za mladje kategorije muških i ženskih klubova.

Izvor: B92, Beta Balkan
Podeli

Fudbalski savez Hrvatske (HNS) ugostio je danas predstavnike fudbalskih saveza Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Madjarske, Makedonije, Slovenije i Srbije, a na tom sastanku se razgovaralo o pokretanju zajedničke lige koja bi za cilj imala razvojni uticaj i prikupljanje medjunarodnog iskustva za fudbalere mladjih kategorija.

Svi prisutni složili su se oko velikog razvojnog potencijala takmičenja koje bi okupilo sedam zemalja u kojima živi tridesetak miliona ljudi. Postignut je načelni dogovor oko nekoliko ključnih parametara takvog takmičenja, navodi se u saopštenju HNS-a.

Projekat takvog takmičenja je pre nekoliko dana na sastanku Stručne komisije Uefa predstavio tehnički direktor HNS-a Romeo Jozak, a sa stajališta struke Uefa je dala vrlo pozitivan stav, navodi se u saopštenju.

Takodje, dogovoreni su i idući koraci, uključujući i internu analizu okvirnog predloga u svakom savezu, o čemu bi se potom dalje razgovaralo na novom sastanku početkom iduće godine.

Fudbal

strana 1 od 2 idi na stranu