Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.04.2016.

18:30

FKP: Ko ne osudi napad na Vazuru nije Partizanovac

Fudbalski klub Partizan oštro je sopštenjem osudio napad na generalnog direktora kluba Miloša Vazuru, pozvavši nadležne institucije da reaguju.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

FKP: Ko ne osudi napad na Vazuru nije Partizanovac
StarSport

Generalni direktor crno-belih napadnut je od strane tri napadača, ispred stadiona u Humskoj 1.

Posle kraće verbalne rasprave došlo je do fizičkog sukoba, Vazura je u međuvremenu uspeo da pobegne, ali su pripadnik obezbeđenja i klupski vozač zadobili teške telesne povrede.

Saopštenje Fudbalskog kluba Partizan prenosimo u celosti i bez ispravki.

"Fudbalski klub Partizan obaveštava javnost da je oko 13,30 časova ispred službenog ulaza u prostorije kluba, na parkingu, od strane tri huligana fizički napadnut generalni direktor FK Partizan Miloš Vazura. Tom prilikom teže su povređeni vozač kluba i pripadnik obezbeđenja, koji su zadobili teške telesne povrede, nakon čega su isti medicinski zbrinuti. Napad se dogodio, usred dana, kada su huligani koji su spremno čekali ispred ulaza u klub, iznenada prišli generalnom direktoru Milošu Vazuri i uz pretnje: ”Ima života posle Partizana, nećeš još dugo biti ovde”, nakon čega su pokušali da fizički nasrnu na njega. Ceo događaj je snimljen sigurnosnim kamerama i odmah prijavljen policiji, čija je intervencija u toku. Po potrebi će snimci biti prezentovani javnosti.

FK Partizan najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin huligana i podseća da smo prethodnih dana i nedelja, upozoravali javnost i državne institucije da incident koji se desio u svečanoj loži stadiona na utakmici sa FK Mladost Lučani neće ostati usamljen slučaj. Nažalost, bili smo u pravu. Nije se reagovalo na naša upozorenja, niti je javnosti prezentovano dokle se stiglo sa istragom o napadu na ljude u Centralnoj loži stadiona Partizana.

Ovim putem javno pitamo dokle su pojedinci i interesne grupe, koje konstatno stvaraju atmsferu da je borba za vlast pitanje života i smrti, spremni da idu? Današnji incident nije bio samo napad na gen.direktora FK Partizan, već i na sve zaposlene u klubu. Takođe pitamo, da li se ovime želi poslati poruka da su životno ugroženi svi koji drugačije misle, kako bi u atmsoferi linča, straha i pretnji pojedinci ostvarili svoje namere i preuzeli vođenje kluba. Da li smo kao društvo spremni da izvučemo pouke i razdvojimo huliganstvo od navijanja i kriminal od iskrene podrške klubu? Sigurni smo da će država delotvorno obezbediti da svako bez straha može da ostvari svoje ustavom zagarantovano pravo na rad i da obavlja poslove za koje je zadužen i odgovoran.

Jesu li na ovaj način trebali da započnu pregovori na koje je ovih dana pozivala grupacija ljudi pod nazivom ”Crno bela familija”? Očekujemo da se otkriju ne samo izvršioci, već i inspiratori ovog napada i da oni koji u javnosti već izvesno vreme licitiraju sa izborima u Partizanu osude ovaj vandalski čin i svojim autoritetom pomognu smirivanju tenzija. Ovo nije Partizan i ko u najkraćem roku ne osudi ovaj napad nema više pravo da se nazove Partizanovcem
".

Beograd, 28.04.2016. godine

FK „Partizan“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

146 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu