Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.11.2015.

19:58

B: Širle kaznio promašaje Tošića i CSKA

Ekipa Volfsburga savladala je CSKA u Moskvi u okiviru petog kola Lige šampiona u grupi B – 2:0 (0:0).

Izvor:

Autor:

Default images
Beta/AP Photo/Pavel Golovkin

'Vukovi' su trijumfom na Himki Areni došao veoma blizu plasmana u drugu fazu, pošto sada drži prvo mesto sa devet bodova, dok je CSKA ostao poslednji sa četiri boda i praktično ostao bez šanse za prolaz.

Domaći tim imao je inicijativu, pogotovo u prvom poluvremenu, ali ni posle sat vremena igre nije uspeo da stigne do vođstva. Promašaje je kaznio Andrea Širle u 67. i 88. minutu i doneo svom timu tri boda.

U drugom meču grupe, u tradicionalnom terminu od 20.45, na Old Trafordu Mančester Junajted dočekuje PSV Ajndhoven.

CSKA je zaigrao agresivnije i konkretnije od početka i uskoro počeo da preti, ali su Ahmed Musa, Alan Dzagoev i Sejdu Dumbiji bili neprecizni u pokušajima da savladaju Dijega Benalja, dok je jedinu šansu za goste u prvih 45 minuta propustio Maks Kruze, kome je Igor Akinfejef odbranio pokušaj.

Drugi deo igre počeo je takođe ofanzivom 'Armejaca', ali ni ovoga puta nije bilo tako bitnog gola za CSKA: Najbliži pogotku bio je naš Zoran Tošić, koji je odigrao ceo meč, pošto je u 62. minutu sa ivice kaznenog pogodio levu stativu.

Kako to obično biva, samo pet minuta kasnije gosti su poveli, a strelac je bio rezervista Andre Širle. Iskoristio je neodlučnost odbrane bivši krilni napadač Čelsija, sa boka stigao na dugu loptu i uz dosta sreće savladao Akinfejeva.

Pokuša je CSKA da brzo stigne do izjednačenja, da bi sve bili gotovo u 88. minutu. Ponovo je strelac bio Širle, a ovoga puta je sa ivice kaznenog uhvatio golmana domačih na krivoj nozi, posle centaršuta Junga.

U prvom meču dana, u okviru grupe C, Astana i Benfika remizirali su na Astana Areni 2:2.

Liga šampiona – peto kolo:

Grupa B:
CSKA Moskva – Volfsburg 0:2 (0:0)
20:45 Mančester Junajted – PSV Ajndhoven

Tabela:
1. Volfsburg 3 0 2 6:4 9
2. Mančester Junajted 2 1 1 7
3. PSV Ajndhohen 2 0 2 6:6 6
4. CSKA Moskva 1 1 3 4:7 4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu